По налгу Основноов државног тужилаштва у Беранама, полиција је ухапсила М.А. (31) из Берана, због сумње да је извршио кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја и кривично дело лажно пријављивање. Он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.


Наиме, у Беранама је у четвртак поподне неколико сати била у блоокади улица ''Душана Вујошевића'', после пријаве М.А. поднете Дежурној служби Центра безбдности Беране да је приметио испод свог возила пакет закоји сумња да је експлозив. Полиција је одмах обавестила Групу за противдиверзиону заштиту из Подгорице, која је допутовала у Беране и извршила увиђај, приликом којег је утврђено да се ради о експлозиву без детонаторске каписле, који је био причвршћен магнетом да доњи део возила, а који ће бити предмет вештачења у Форензичком центру.


- Упознат је надлежни тужилац који се изјаснио да се ради о кривичном делу недозвољено држање оружја и експлозивних материја, те наложио да се предузму даље мере и радње у циљу идентификовања извршиоца. Спроведена је криминалистичка обрада која је указала на сумњу да је М.А. фингирао ово кривично дело, односно, сам поставио експлозив испод свог возила, саопштила је Управа полиције Црне Горе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Деактивирана 250 кг тешка бомба из 2. светског рата


У време блокаде улице Душана Вујошевича, што је изазвало велико узбуђење у граду, непосредно поред ње је пролазила литија у којој је било на хиљаде Беранаца, али је мало ко од њих знао због чега је блокирана ова изузетно фрекфентна саобраћајница.