Колинда се предомислила: Тражи канцеларију и после мандата

Танјуг

петак, 24. 01. 2020. у 10:27

Колинда се предомислила: Тражи канцеларију и после мандата

Фото: Танјуг/АП

Одлазећа хрватска председница, Колинда Грабар Китаровић, се предомислила и одустаје од намере да не тражи на располагање канцеларију коју ће користити после истека мандата
Одлазећа хрватска председница, Колинда Грабар Китаровић, се предомислила и одустаје од намере да не тражи на располагање канцеларију коју ће користити после истека мандата, 18. фебруара.


Портал Индекс подсећа да је Грабар-Китаровић започела свој мандат обећањем да ће изместити председнички кабинет са Пантовчака у циљу штедње.


Завршава га, кажу, најавом да ће тражити Канцеларију коју ће користити по истеку мандата.


Она је, наиме, за Нову ТВ рекла да је мислила да након 18. фебруара неће тражити канцеларију, али се, каже, предомислила.


Жели да "настави да ради на брендирању Хрватске" и за то јој, каже, треба база.


Не може, додала је, да седи негде и ништа не ради.


Тврди да свог наследника, Зорана Милановића, неће ни критиковати, ни хвалити, ни коментарисати његов рад.


"Али оно што ћу свакако наставити да радимје брендирање Хрватске, на промовисањунаших интереса, на решавању друштвених питања, од злостављања у Хрватској генерално, не само у породици, већ у школама и другим местима, заштити околине, чистом Јадрану и слично", рекла је Грабар-Китаровић.


Према важећим прописима, Грабар Китаровић има право да шест месеци добија накнаду у висини плате која износи 24.376,20 куна нето, а затим још шест месеци 50 посто од те плате.


Прочитајте још: Милановић нови председник Хрватске: Колинда потучена до ногу


Као бивша председница има пет година право на канцеларију, на два државна службеника, личног возача и службено возило, а право на физичку заштиту имаће трајно.

Коментари (2)