Леон Лучић приведен је у четвртак уОпштинско државно тужилаштвоу Карловцу, где су га дочекали и бројни новинари. Након изласка из полицијске марице, Лучић није био срећанкад је видео медије, паје одмах на изласку из возила викнуо: "Штa је бандо деструктивна, маму вам ….!!".


Полиција га је узела испод руке и преко паркиралишта су кренули у зграду тужилаштва, а на путу до улаза Лучић је пљунуо према новинарима, на шта га је полиција потезом рукама упозорила и пожурила према улазу заједнос притвореником.


Подсећамо, на надвожњаку аутопута код Драганића 10. јануара 2020. запрешићки приватник М. Д. и његов пријатељ, бивши ММА борац Марко Шинтић (38), сусрели су се с двојицом наоружаних изнуђивача, један од њих био је Леон Лучић, бивши полицијски инспектор и звезда серије 'Крим тим 2'.

С њим је, како полиција сумња, био и активни специјалац АТЈ Лучко Андрија Врховец, ког су Шинтић и М. Д. на препознавању препознали са 100-постотном сигурношћу као другог нападача. Судија истраге одредио је Врховцу месец дана притвора. Обојица су осумњичена за кривично дело изнуде у покушају, а Лучић додатно и за кривично дело тешке телесне повреде.


Врховац је удаљен из службе и против њега ће бити покренут дисциплински поступак због теже повреде службене дужности.Звезда серије 'Крим тим 2'.


Лучић је након покушаја изнуђивања тешко повређен. Био је у индукованој коми с озбиљним повредама главе и у животној опасности, али стање му се побољшало.
(24sata.hr)