Бекство као на филму: Ево како је Србин умакао хрватским стражарима (ВИДЕО)

Новости Онлине

20. 01. 2020. у 19:44

Бекство као на филму: Ево како је Србин умакао хрватским стражарима (ВИДЕО)

Илустрација Фото Н. Фифић

Једна од занимљивијих вести из региона јесте да је затвореник српске националности успео да насамари чуваре хрватског затвора и да им побегне

Загребачки "Јутарњи лист" објавио је фотографије и снимак тоалета из затворске болнице из којег је побегао затвореник српске националности.

Једна од занимљивијих вести из региона јесте да је затвореник српске националности успео да насамари чуваре хрватског затвора и да им побегне.

Стражари су га спровели до Клиничко-болничког центра "Сестара Милосрдница", где му је указивана лекарска помоћ, да би потом затражио да оде до тоалета. Репортери "Јутарњег листа" данас су обишли тај тоалет у загребачкој болници и уверили се да му и није било толико тешко да умакне чуварима.

Прочитајте још - Србин лукаво побегао из хрватског затвора: Тражио да иде у WЦ, па умакао

Тоалет се налази у склопу хитне амбулатне, а њега су до болнице довела двојица чувара. Стражари су потом изјавили да су сматрали да је зид којим је тоалет одвојен од суседне просторије довољно висок и да су сматрали да затвореник не може да га прескочи. Али, репортери загребачког листа утврдили су да зид и није био толика препрека.

Реч је о зиду високом можда неколико центиметара више од два метра, који на око метар висине има помоћну ручку, намењену како би се болесници лакше подигли са wц шоље. Ту је могао да стави ногу, одгурне се и пребаци у суседну просторију где се налази остава. Након што се пребацио, вероватно је доскочио на канте за ђубре које се ту налазе, а даље је све било крајње једноставно. Отворио је прозор, подигао алуминијске жалузине које чувају приватност пацијената и особља и провукао се у слободу. Трчећим кораком за свега десетак секунди могао је да буде на улици...

Фотографије погледајте ОВДЕ.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

KOD VAS NEMA HLEBA

21.01.2020. 11:48

@IV BRIG ZNG /SPLITSKA/ - Mozda si pitao za pojeftinjenje kruha? Za cuvare ce sigurno pojeftinit, zavisi koliko su evrica kasirali.

Ka-Min

20.01.2020. 21:50

Svako je dužan da svoj dio posla valjano obavlja. U ome slučaju Srbin je bio temeljit u svome zadatku a čuvari su omanuli u svojim obavezaa.