Адвокат убице из Сплита после првог сусрета изнео све детаље: Био је штур и кратак, мислим да ме није схватио (ВИДЕО)

Новости Онлине

понедељак, 20. 01. 2020. у 16:51

Адвокат убице из Сплита после првог сусрета изнео све детаље: Био је штур и кратак, мислим да ме није схватио (ВИДЕО)

Филип Завадлав, адвокат Бранко Шерић, printcreen

Док год вештачење траје, Завадлав остаје у истражном затвору

Загребачки адвокат Бранко Шерић у понедељак је обавио први разговор са својим брањеником, осумњиченим за троструко убиство, Филипом Завадлавом (25) који се налази у затворској болници у Светошимунској.

Mеђутим, Шерић каже да га Завладав није схватио. Разговор са Филипом је био штур и кратак, али о садржају тог разговора не сме да говори, јер то не би било етично.

Он наводи да са њим није успео да комуницира као што то ради са својим другим клијентима. Завадлав, истиче Шерић, зна да је он његов адвокат.

Док год вештачење траје, Завадлав остаје у истражном затвору, рекао је Шерић и додао:

- Није само питање када ће завршити вештачење јер се ради о најтежој могућој квалификацији. Не само да не треба очекивати пуштање из притвора, него нити да ће изаћи из истражног затвора. Док год траје вештачење, он ће бити ту, али ради његове сигурности мислим да ће то бити и дуже. Мора бити ту колико год буде требало, а мислим да ће бити и дуже.

Прочитајте још - "Добар дан. Ја сам Филип. Испричаћу вам један мој сан": Дечак са овог снимка постао је ТРОСТРУКИ УБИЦА (ВИДЕО)

Додао је и да Завадлав није свестан тога што је учинио и каква би га казна због тога могла чекати.

- Рекао ми је како се зове, ја сам му се представио, задовољан је ангажманом али у разговору је био “оскудан”. Покушао сам по сваку цену да му пренесем квалификацију која му се ставља на терет. Он то не схвата, не схвата која је казна која му се може изрећи у случају да буде проглашен кривим. Не схвата шта је урадио. Није свестан, рекао је Шерић.

Упитан о томе када се очекује сведочење оца и брата Филипа Завадлава, који прошле недеље нису изнели свој исказ због стреса, адвокат Шерић каже:

- Они очекују да ја будем и државни тужилац и судија истраге, али и да будем на том испитивању.

Адвокат наводи и да је Филипу причао и о протесту подршке који се за њега спрема у Сплиту, али он ни то није могао схватити.

- Ја не идем на протест. Подржавам сваки протест који је легалан и легитиман у односу на вакууме у систему и треба протестовати, али лично нећу ићи јер би испало да политизујем овај кривични поступак а то ми није ни на крај памети- закључио је Шерић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације