Србин лукаво побегао из хрватског затвора: Тражио да иде у WC, па умакао

Novosti Online

понедељак, 20. 01. 2020. у 11:26

Србин лукаво побегао из хрватског затвора: Тражио да иде у WC, па умакао

Илустрација/Despositphotos

Држављанин Србије Иван Ђорђевић (31), који је био у хрватском затвору Реметинац, побегао је у недељу након што су га полицајци одвели у болницу
Држављанин Србије Иван Ђорђевић (31), који је био у хрватском затвору Реметинац, побегао је у недељу након што су га полицајци одвели у болницу. Тамо је тражио да оде до тоалета, а онда му се губи сваки траг.


У недељу ујутро у загребачком затвору Реметинец притвореник је обавестио правосудне полицајце да је нешто прогутао.


Следећи процедуру, они су га одвезли у болницу "Сестара милосрдница" у Виноградску улицу како би лекари утврдили да ли је заиста нешто прогутао и да ли је то опасно по његово здравље.


Човек је тада, како се незванично сазнаје, затражио да га пусте у тоалет. Они су му то допустили, али кад се након времена није појављивао, схватили су да им је побегао.


Он је био неправоснажно осуђен на четири године затвора због кријумчарења људи, а притвор му је одређен решењем Општинског суда у Новом Загребу број К-418/2019.


Крајем октобра донесена је пресуда на темељу признања по којој је признао кривицу, али није прихватио и санкцију од четири године затвора и 21. новембра се жалио на пресуду, а осим тога против истог окривљеника воде се још поступци на Жупанијским судовима у Карловцу и Великој Горици.


Прочитајте још: Никшићани побегли из затвора, па ухваћени у Немачкој и Аустрији


Вечерњи.хр преноси да је у питању затвореник Иван Ђорђевић, држављанин Србије, а у нашој земљи има пребивалиште и овде му живи породица.


У сваком случају о његовом бекству одмах су обавештени и сви гранични прелази, а сад ће се даљном истрагом установити да ли је оно било планирано, има ли помагача или више њих, као и да ли је напустио Хрватску.


(vecernji.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

PERA AS!!!!

20.01.2020. 12:18

MOZDA JE USAO U WC SOLJU, POVUKAO RUCICU VODOKOTLICA... A VODA NOSI SVE......I TAKO JE KRIJUMCAR DOSAO MEDJU SVOJE