Подршка СПЦ у Црној Гори, верном народу и грађанима који бране светиње и веру православну после доношења Закона о слободи вероисповести, стиже са свих страна света.

Са благословом Епископа канадског Г. Митрофана, у цркви св. Архангела Михајла у Ванкуверу, одржан је молебан и крсни ход као подршка православном народу у Црној Гори. Молебан су служили свештеници из цркве у Ванкуверу, Вук Милишић, Марко Радмановић и надлежни свештеник Малиша Миловановић.

Прочитајте још - Први пут устао Улцињ, и то на КРСТОВДАН: Хиљаде грађана брани светиње (ВИДЕО)

-Отац Вук Милишић је прочитао саопштење Епископског савета СПЦ у Црној Гори, а отац Малиша Миловановић је одржао и поучно слово. После крсног входа по хладном времену а по повратку у наш дом,сав народ је отпевао химну св. Сави, а млађани гуслар Кристијан Ољача, гуслао и и певао јуначке песме из наше прошлости. После гусларских песама председник УО Цркве светог Архангела Михајла г. Петар Атанацковић је поздравио присутне и известио о актуелним догађајима, јер је и сам пореклом из Будве, а по поздравном слову, наш народ остао под кровом нашег српског дома, дружио се и слушао још гусларских песама у извођењу старијих гуслара из наше заједнице, пише свештенству и народу у Црној Гори протојереј Малиша Миловановић из далеког Ванкувера, који је у молитвама са свимаа који бране светиње и сабрају се ових хладнх јануарских данаа наа трговима и у црквама и манастирима широм Црне Горе, бранећи веру својх предака...

Фото Митрополија