Верници бакљама запалили Богојављанску ноћ: Импресивне сцене из више градова у Црној Гори (ФОТО+ВИДЕО)

В. Кадић

18. 01. 2020. у 20:35

Верници бакљама запалили Богојављанску ноћ: Импресивне сцене из више градова у Црној Гори (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: В.Кадић

Након молебана у Саборном храму Светог Василија Острошког кренула је молитвена литија.
Након молебана у Саборном храму Светог Василија Острошког кренула је молитвена литија.Више од 25.000 Никшићана у дугој молитвеној колони са свећама и иконама у рукама изразило је свој револт према усвојеном Закону о слободи о вероисповести.На Тргу Слободе окупљеном народу обратио се протојереј др Никола Маројевић.- Ова драма, на улицама Црне Горе, а видимо проширила се на многе земље где живе православни хришћани, надмашује и нас као њене протагонисте. Ово је већ историја у пуном смислу речи. Црна Гора у којој данас живимо, није Црна Гора за коју су живели и гинули наши преци.

Наш народ ма како га звали - Срби и Црногорци, Црногорци или Срби, православни хришћани, то смо ми, и никад није био раја! Раја нисмо били ни под петовековном турском империјом, а данас би од нас да направе рају!

Дах слободе који преносимо овим улицама, духовним лавиринтима, не може угушити нико. Могу нам окупирати земљу, али не и душу, поручио је отац Никола, који је поздтављен аплаузом на хиљаде сабраних суграђана.
МАНАСТИР ШУДИКОВА: БАКЉАДА УЗ ПЕСМЕ О КОСОВУ

У манастиру Шудикова код Берана вечерас је приређена бакљада, уз песме о Косову и Метохији, које певају верници сабрани у манастирској порти.


Молебани Пресветој Богородици и литије за одбрану православних светиња у Црној Гори и вечерас се одржавају у неким од црногорских градова. Међу њима је по традицији и вечерас Беране, односно манастир Шудикова.


КРСТ ОД БАКЉИ У БИЈЕЛОМ ПОЉУ

Верници у Бијелом Пољу окупили су се вечерас на Богојављање и у центру града формирали крст бакљама.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Дачо

18.01.2020. 21:32

увек криви православци,па јел то нормално ,па нијее