Био је клизав пут. У кривини је прелетео право и вероватно је, према оштећењима на деловима аута, ударио у обалу канала, а потом се преврнуо на кров и остао у води, каже теча Давида С. (23) који је погинуо у Светој Марији код Которибе.

Млади возач из Прелога данас око 8 сати возио се из смера Доње Дубраве према Прелогу и у кривини је слетео право у одводни канал и на месту је погинуо. Како се сазнаје, на месту несреће, неки возачи су се заустављали и видели нешто налик на ауто у води, али тек после 10 сати неко је ипак обавестио полицију и ватрогасце који су младића извукли из аута - и из воде.

Аутомобил је уништен готово до непрепознатљивости. Младићева мајка Смиљана стигла је на место несреће кад су ватрогасци извукли ауто. Извукли су тело из аута, а мајка је од туге пала на колена и плакала над сином.

Неутешна породица тугује

- Био је с друштвом у Прелогу на хуманитарном концерту за једног малог болесника, а потом је друштво одвезао кући и враћао се вероватно кући у Прелог - рекао је теча погинулог младића.

Од њега се сазнало да је Давор био запослен у успешној породичној фирми Шестан Бусцх која ради кациге као део војне опреме, а чији је оснивач Давидов деда Алојзије Шестањ.
Давид има још једног брата и две сестре, а недавно је уписао и студије мултимедије на Универизитету Север. Како се сазнаје од тече Давора, кога су хрватски медији затекли приликом утоваривања до непрепознатљивости смрсканог Давидовог аутомобила, у понедељак ће бити урађена обдукција, а у уторак ће Давид бити покопан у гробљу у Прелогу.

(24 сата хр.)