Председник Црне Горе Мило Ђукановић је још увек у Мајамију. Од почетка године црногорски председник борави у једном од најскупљих хотела и за ноћ одваја и до 2.000 евра.

Мишел Мартин, власник луксузног ризорта у којем Ђукановић „пацификује“ српске конобаре због српске заставе, још пре 10 година је имао интернет есеј на тему „надолазеће“ туристичке дестинације. Три године након веома упитног референдума, Мартин афирмативно говори о потенцијалима приморја Црне Горе.

Симптоматичан је овај тренутак поновног повезивања Мартина и туристичких инвестиција са спорним законом о отимању имовине Цркви.

Иначе,Мартин већ 17 година живи у Мајамију. Обилази све луксузне светске дестинације и пише о њима. Наравно, када затреба, он неку од луксузних хотела и ресторана купи.


Када је писао о Црној Гори посебно је истакао Свети Стефан и Котор. Два бисера Јадрана су му јако запали за око и у свом путопису је нагласио да се Црна Гора изборила за независност.

Зашто је баш ове године Ђукановић ишао у Мартинов лусузни ресорт? Очигледно је попустио под „пријатељском атмосфером“ па се могу наћи његови снимци са шеширима и скупоценим боцама.


Да ли је Мартин бацио око на неку црквену имовину, а Ђукановић користи позицију да исцрпи сваки могући бенефит од инвестиционих привилегија?


Портал ИН4С је послао питања кабинету председника око трошкова пута, али нисмо добили одговоре. Питали смо како је путовао, да ли је коришћен чартер лет, владин авион или која већ комбинација, јер је авион имао, према нашим сазнањима – 27 путних места.

Такође су питали МУП, као надлежни орган обезбеђења председника, колико је безбедњака било у Мајамију са Ђукановићем, колико им износе дневнице и како је њихов смештај плаћен. Нису добили одговор.