Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је да се Црква у Црној Гори поново прогони и да је опет “на крсту и распећу“ као у време римског цара Диоклецијана називајући га – проклетим царем Дукљанином.

Прочитајте још: "Храбро за Космет", "Не дамо светиње": Београд у знаку подршке Србима СПЦ у Црној Гори (ФОТО + ВИДЕО)

- Донет је и код нас безакони закон од Владе Црне Горе, који је истоветан са законом који је владао у време проклетога цара Дукљанина и према којем се управљао Хозроје, пагански, безбожни цар персијски, рекао је митрополит Амфилохије обраћајући се верницима током литије у манастиру Светог архангела Михаила на тиватској Превлаци, наглашавајући да данашња Црна Гора која се ствара са безакоњем није Црна Гора 13.јула.

- Већ је то фашистичка Црна Гора 12.јула, Секуле Дрљевића из Старе Градишке где је било крваво братоубилаштво од стране фашиста. Да се помолимо Богу да уразуми оне који данас владају Црном Гором, да не настављају то злокобно дело братоубиства и богоубиства у своме народу, него да се врате оном изворном хришћанском духу који је овде вековима владао, а којим је саграђено ув ЦрнојГори све што је саграђено и сачувано кроз векове и који су живели сви они велики свеци вере Христове и богољубља и братољубља, казао је митрополит Амфилохије.