ПЉЕВЉА – Председник Скупштине општине Пљевља Драгиша Сокић, одбио предлог грађанске иницијативе да се сазове ванредна седница локалне скупштине која би расправљала о Закону о слободи вероисповести, тврде из опозиције.


- Нисмо изненађени што председник СО Пљевља Драгиша Сокић није имао демократског капацитета да се издигне изнад ускопартијских интереса и закаже посебну седницу Скупштине на иницијативу грађана. Нико од одборника, а нарочито председник Скупштине, нема право да игнорише чињеницу да у Пљевљима недељама уназад у континуитету између 10000 и 15000 хиљада грађана свих вера и нација мирољубиво и достојанствено протестује, без икаквих политичких мотива и партијских иконографија, изражавајући тако неслагање са усвојеним законом који дели народ-казали су из Клуба одборника Демократа Пљевља додајући да је страх од суочавања са чињеницама пред пљеваљском јавношћу био јачи, па је ДПС побегао од расправе на један некоректан и кукавички начин.


- Очито да за ДПС Пљевља делује узнемирујуће чињеница да међу грађанима који присуствују литијама има најмање две хиљаде чланова ДПС-а. Али, ако сте помислили да на овај начин зауставите осипање, онда сте направили још једну грешку у корацима-кажу Демократе истичући да нема те силе која ће спречити политички крај Мила Ђукановића и ДПС-а.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Црна Гора је Косово, света земља освећена крвљу проливеном за веру": Настављене литије и протести за одбрану светиња, Васојевићи ће кренути ка Трепчи (ФОТО/ВИДЕО)- Последњом одлуком којом сте побегли од парламентарне расправе, не на иницијативу одборника, не на иницијативу политичких партија, већ на иницијативу грађана, показали сте не само да вас је обузео страх и поделе у вашим редовима, већ да нисте достојни да предводите локалну власт-казале су Демократе.

Они су позвали председника Скупштине, да преиспита своју одлуку и послуша грађане, а не оне који не смеју ни да изађу међу њих.


- Позивамо одборнике ДПС-а да кукавички не беже од расправе коју иницирају грађани општине Пљевља, ако су већ сигурни у своје јединство и исправност својих одлука. Парламент је место гдје сви одборници треба пред лицем јавности на сваку тему да дискутују и размене аргументе. Узалуд бежите од расправе и од народа, када и сами знате да побећи не можете-закључили су из Клуба одборника Демократа Пљевља.
Владислав Бојовић, председник Општинског одбора Демократске народне партије(ДНП) Пљевља и функционер Демократског фронта каже да одбијање иницијативе која је поднесена од стране грађана, представници владајуће коалиције у Пљевљима кукавички су побегли од расправе у Скупштини општине Пљевља, а тиме и од суочавања са самима собом.


- Овим потезом одборници владајуће коалиције показали су да су им личне привилегије важније од Цркве и вере. Штавише, овим поступком они су сами себе искључили из Цркве. И поред тога, још једном их позивамо и поручујемо им да још није касно да се дозову памети и огласе, јер све ће проћи, али црни образ остаје-казао је Бојовић.


Председник Скупштине општине Пљевља Драгиша Сокић данас се није јављао на телефонске позиве новинара.