Црногорска гранична полиција је у заједничким акцијама са партнерским службама у протеклој години спровела је две операције „Столен Боат" у акваторији и приобаљу Јадранског мора, Скадарског језера и ријеке Бојане, током које је пронашла 14 украдених пловила и два ванбродска мотора укупне вредности око 1.087.000 евра.


Црногорска полиција је пише у саопштењу, на овај начин, показала да има спремност и капацитете за чување плаве границе.


"Сектор граничне полиције је планирао операције у две фазе, у мају и августу 2019. године и у одређеним случајевима остварио координацију и сарадњу са Сектором криминалистичке полиције, Лучком капетанијом и Вишим државним тужилаштвом.


Успостављеном оперативном подршком на терену, организациона структура граничне полиције, Национални комуникациони центар – НЦЦ Подгорица је размењивао информације и са Главном јединицом за украдена пловила у Констанзи - СР Њемачка, Обалском стражом САД, Граничном полицијом Велике Британије и Италијанском Гуардиа ди Финанзе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Лопови у Црној Гори оборили рекорд: За четири године 101 крађа, увек исте мете на малом простору


Подршка овој акцији је пружена кроз Пројект ИПА2017 „Борба против тешког криминала на западном Балкану" и са Министарством правосуђа САД – ИЦИТАП, саопштено је из полиције.