У Сплиту су се чак и у хаусторима зграда појавили леци којима се слави троструки сплитски убица Филип Завадлав, објавио је портал Далматински.

"Филип Завадлав херој. Смрт дилерима, смрт каматарима", написано је на лецима уз фотографију убице који је у суботу из калашњикова убио тројицу на сплитским улицама.

Три особе убио је у самом центру Сплита, у Улици Шперун и у Радмиловићевој улици. Два су мушкарца умрла на лицу места, а трећи је умро нешто касније у болници. На мотору је, према информацијама које су се досад појавиле, убио погрешну особу јер су особа коју је наводно желео да убије и други мушкарац заменили моторе.

Против убице је поднета кривична пријава и њему је одређен истражни притвор до месец дана. У међувремену је пребачен у загребацку заворску болницу због лошег психичког стања у којем се тренутно налази, а по препоруци вештака.

На друштвеним мрежама је у току организација протеста подршке убици, а полиција је најавила да ће одобрити захтев за окупљање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ово је поморац који је јуче извршио масакр у Сплиту: Филип са мајком крао по цркви, претукао је и брата, откривене мрачне тајне његове породице

Познати хрватски адвокат, Бранко Шерић, којег су ангажовале фејсбук групе које подржавају осумњиченог Филипа Завадлаву, изјавио је да је одустао од улагања жалбе на покретање истраге и одређивање истражног затвора његовом клијенту да би се што пре провело психијатријско и психолошко вештачење осумњиченог.

Покаже ли се да Филип Завадлав није расправно способан, суд неће утврђивати његову кривичну одговорност, него ће му одредити лечење, а оно не сме трајати дуже од пет година.

У противном, прети му дужа затворска казна. Укратко - могуће је да Филип Завадлав, који је калашњиковом у Сплиту убио тројицу људи, потпуно избегне затвор, пише хрватски портал Индеx.