По међународним потерницама Црне Горе ухапшени су Ј.П. (31) и Д.К. (57) обојица из Никшића. Криминалистичка полиција је, након расписане међународне потернице, са партнерским службама више земаља међу којима је и Аустрија, спроводила активности циљаног трагања, те прикупила сазнања о више локација у државама где се скривао Ј.П.

Прочитајте још:
Нови инцидент у Црној Гори: Ухапшен адвокат Срђан Љешковић после вербалног сукоба са полицајцем ван дужности

Ово лице је, по оперативним сазнањима полиције, члан организоване криминалне групе. Ј.П. је лишен слободе по потерници НЦБ Интерпол Подгорица 12. јанура у Аустрији, а потражује се због издржавања казне затвора у трајању од три године на коју је осуђен због кривичног дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја и кривичног дела тешка крађа.

Ово је саопштила Управа полиције Црне Горе, која наглашава да је кроз циљано трагање и међународну полицијску сарадњу службеника црногорске полиције и надлежних служби у Немачкој 9. јануара ухапшен Д.К. Он се потражује по потерници НЦБ Интерпол Подгорица ради издржавања преосталог дела казне затвора у трајању од годину дана на коју је осуђен због кривичног дела недозвољена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.