У емисији „Аргументи“ на РТЦГ адвокат Владан С. Бојић, координатор Правног савета ИН4С-а, суочио је ставове са историчаром Новаком Аџићем поводом Закона о слободи вероисповијести.

Упитан да прокоментарише поступак Српске православне цркве, која је на изгласавање срамног закона одговорила позивом верном народу да учествује у молебанима и литијама, Аџић је цинично истакао:

Прочитајте још: Деца га гађала јајима, на дочеку га "угрозила" српска застава и спасавала га америчка полиција: Детаљи "ексклузивног" провода Мила Ђукановића у Мајамију (ФОТО/ВИДЕО)

- Српска црква је одлучила да сад молебане и литије спроводи два пута недељно. То је њихово легитимно право. Док год су мирни протести, у складу с уставом и законом, ја имам разумевања за то, иако то не подржавам. Мислим да ће морати добро да се набилдују, јер ће то дуго трајати. То је здраво и у кардио-васкуларном смислу, јер то може, у погледу примене закона да траје годину-годину и кусур, и то је добро за здравље свих који у томе учествују, и ја то поштујем, иако се не слажем са тим.

- Добро је и за шећераше, дијабетичаре, а добро је у кардио-васкуларном смислу шетати перманентно… дуго ће то трајати - закључио је Аџић.

Адвокат Владан С. Бојић оценио је да је овакав карикатурални закон највећи канцер и удес који је могао задесити Црну Гору.

(in4s.net)