Филм и телевизијски серијал "Генерал", у којима је редитељ Антун Врдољак желео да прикаже животни пут генерала Анте Готовине, доживели су потпуни крах. Глумци нису плаћени, гледаоци се смеју дилетантизму, а ветерани протестују да је све приказано на начин "Мирка и Славка". Једино шта је сигурно је да су отишле велике паре у овај неуспели пројекат.

Да није добио цео хонорар, прво је јавности открио глумац Горан Навојец, а онда је то потврдио и Мустафа Надаревић, који је у филму и серији играо генерала Бобетка. "Све је неугодно", рекао је Надаревић, док је Навојец покренуо поступак за принудну наплату како би дошао до хонорара. Протест су упутили и чланови Хрватског друштва филмских делатника протестујући што је филм уопште приказан у Пули док нису подмирене обавезе према глумцима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Неда Арнерић ће бити сахрањена далеко од очију јавности: Породица има посебан план за испраћај глумице

Представник продуцената Андрија Врдољак, син редитеља, који је дуго времена припремао пројект о Готовини, потврдио је да глумци нису до краја плаћени, а онда су испливали подаци да није до краја плаћена ни техника и да је попис дугова дугачак иако је ХРТ своје обавезе према филмској екипи испунио. "Све је то крајње увредљиво", каже Јосип Силади, власник "Грип филма", који је учествовао са техником и сада чека да му се плате трошкови. Продуценти поручују да се чекају паре од иностране дистрибуције и да ће тада глумци бити плаћени, али засада од тога нема ништа.

Редитељ Врдољак опет тврди да није реч о неисплати хонорара глумцима, већ да неки потражују износе који нису били наведени у уговорима. Очигледно ће на крају све завршити на суду.