Серији скандала и инцидената који ових дана потресају Црну Гору придодат је још један. У згради Основног суда у Никшићу, ухапшен је двокат Срђан Љешковић, рођени Никшићанин.

Љешковић се поподне после инцидента у суду који је имао са једним полицајацем после чега је ухапшен није јављао на телефон, а извори блиски њему потврдили су да је до инцицента дошло када је адвоката напао један припадник Управе полиције, која има друго виђење догађаја.

- Никшићка полиција је данас лишила слободе С.Љ. (50) због почињеног прекршаја из чл. 7 став 2. Закона о јавном реду и миру (дрско понашање). Он је након завршеног рочишта у Основном суду у Никшићу вређао полицијског службеника Д.Ч. који није био на дужности, а који је странка у поступку у којем је С.Љ. адвокат оштећеног Ж.Ж. из Никшића. С.Љ. ће бити у законском року бити приведен уз Захтев за покретање прекршајног поступка Суду за прекршаје, саопштено је из Управе полиције.

Више детаља биће познато после изласка Љешковића из притвора.

Љешковић важи за једног од познатијих адвоката у црној Гори. Прошлог лета у жижу јавности је доспео када је преузео одбрану Београђанке Саре Видак, после инцидента са судијом у згради Основног суда у Котору.

Недавно Љешковић је бранио вођу ‘’Варавара’’, навијача подгоричке Будућности, Александра Чаку Ивановића, који је после пребијања на фудбалској утамици у Никшићу имао физички окршај са полицијм, због чега је осуђен на годину дана затвора.

Љешковић је бранилац самохране мајке из Берана Јелене Крстић, чије је пребијање изазвало згражавање у црногорској јавности.