Невероватна ноћ у Подгорици пред Саборним Храмoм Христовог Васкрсења. Више десетина хиљада људи френетичним аплаузима и скандирањем дочекало је неколико хиљада грађана Куче, потомака знаменитог војводе у јунака Марка Миљанова, који су из 16 километара удаљеног Орљева кренули на сабрање у Подгорицу, одакле су кренули у литији до цркве Светог Ђорђа под Горицом и назад.

Овакав величанствени догађај се на памти у новијој историји Подгорице, али ни Црне Горе, у најкраћем је извештај са литије коју предовди епископ диоклијски г. Методије, чији учесници се не мире са доношењем Закона о слободи вероисповести, у народу названом закопном о отимању имовене Спрске православне цркве у Црној Гори.

- Вечерас се по трећи пут у Кучима родио Марко Миљанов, обратио се Кучима и улесницима литије подгорички парох Предраг Шћепановић, који је у име грађана и верника благословио Куче, који се не мире са намером власти да се прогласе власником светиња старих вековима, насталох онда када Црна Гора није ни постојала, али и светиња у којима је настајала слободарска и јуначка Црна Гора.