Филип испалио 36 метака и “пао” после три сата: Полиција отркила детаље потере за убицом из Сплита (ВИДЕО)

Novosti Online

12. 01. 2020. у 11:40

Филип испалио 36 метака и “пао” после три сата: Полиција отркила детаље потере за убицом из Сплита (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук Printscreen

На конференцији за штампу хрватска полиција открила како је јуче текла потрага за помахниталим убицом
ЈУЧЕ је у Сплиту дошло до троструког убиства. У самом центру Сплита, у Улици Шперун и у Радмиловићевој улици, дошло је до пуцњаве из аутоматског оружја. Два су мушкарца умрла на лицу места, а трећи је умро нешто касније у болници.

На конференцији су Дражен Витез, начелник ПУ сплитско-далматинске, Марко Срдаревић, заменик начелника, и Анте Матковић, начелник Сектора криминалистичке полиције.

Прочитајте још: Убица из Сплита хтео да убије још људи, шетао са пушком и није марио за пролазнике: Нови детаљи масакра који је потресао Хрватску

Портал index.hr издваја најважније ствари са конференције за штампу:

- Ухапсили смо осумњиченог за убиство - потврђено је на почетку обраћања.

- Све особе које се спомињу имају неколико десетина прекршајних и кривичних пријава", рекао је начелник полиције Витез.

Прочитајте још: Масакр из ОСВЕТЕ: Поморац из Сплита изрешетао тројицу јер су му малтретирали брата

- Морамо се захвалити и грађанима од којих смо добили из имена, чак и име и презиме осумњичених особа. Анализирали смо све податке, испланирали смо мере и активности и 2 сата и 45 минута након тога смо ухапсили осумњиченог. Он није пружао отпор. Приведен је и још траје криминолошка обрада.

Преко 150 сужбеника је ангажовано из свих родова полиције...", рекао је заменик начелника Срдаревић.

- Јуче након запримљене дојаве да се наоружана особа креће по Варошу снимак смо проследили људима на терену. И одмах покренули потрагу. Врло брзо смо открили ко је то. Засад не можемо разговарати о мотиву. Имамо још 3 особе на криминалистичком истраживању, њих не доводимо у везу с кривичним делом али они имају сазнања о томе", рекао је Анте Матковић, начелник Сектора криминалистичке полиције. Открио је да су оштећена и два приватна возила у којима су били људи. - Ради се залуталим мецима. На месту догађаја нађено је 36 чаура - открио је.

- Ове три приведене особе немају везе с извршењем убиства, али имају везе с неким другим кривичним делом која имају везе с кривичним деелом троструког убиства. Једна од тих особа можда је исто била мета напада", рекао је Матковић.

- У 45 минута смо сазнали на којим адресама би се особа могла налазити, нашли смо 4 места, истовремено смо ушли у 4 објекта, у неке и насилно у једном смо га нашли. Значи откад смо потврдили идентитет требало нам је 45 минута за хапшење. Затечен је у друштву више особа у кафићу Борсалино. И његов брат је био тамо"

Полиција нема сазнања о томе да је хтео да ликвидира још три особе.

КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА СУ ТИ СА ДЕСЕТИНАМА ПРИЈАВА БИЛИ НА СЛОБОДИ?


- Све те особе долазиле су у додр са полицијом. Предузимале су се мере и радње у оквиру законских овлашћења, од опојединачних претрага и претрага домова... Починитељ није имао кривичних дела. Засад не можемо да доведемо догађај у везу са сукобом група - рекао је Матковић.

- Водили смо рачуна да нити у једном трену не буду у опасности друге особе, циљано смо радили да га без опасности по друге ухитимо - додаје.

Убијени су Марино Паић, Марин Бобан и Јурица Торлак. Паић и Бобан преминули су на лицу места, док је Торлак преминуо увече у болници. Паић и Торлак су стари познаници полиције.

За њихово убиство осумњичен је Филип Завадлав, који је иначе морнар. Завадлав је наводно убио тројицу мушкараца јер су му малтретирали брата. У свом походу користио је калашњиков.

(index.hr)


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације