Сплит је данас потресао стравичан убилачки поход у којему су три особе ликвидиране, а двојица мушкараца су ухапшена.
 
Ухапшен је поморац Ф. З. који је наводно и убица, а тројицу мушкараца је убио јер су малтретирали њега и брата. Како се незванично сазнаје, брат убице имао је проблема с дрогом и запао у дугове.

 Ф. З. је због тога узео калашњиков и убио оне који су их малтретирали. После тога је наводно отишао у кафић и мирно сачекао полицију.

Пуцњава се догодила око 15.30 сати на Шперуну где је убијен први мушкарац који је био на мотору. Неколико минута касније је запуцао и на другог младића у Радмиловићевој. Двојица упуцаних мушкараца су остала на месту мртва, а трећи је умро на операцијском столу у сплитској болници.

Сведоци пуцњаве кажу како се чула рафална паљба, да је неслужбено пуцао сплитски поморац Ф.З., а смртно су на месту настрадали Ј.М. и Ј.Т. Како се сазнаје на терену, Ф.З. је у осветнички поход кренуо зато што су му жртве малтретирали брата због чега је реаговао пуцњима.

Прва двојица су позната полицији у ранијим случајевима.

Ј.Т. имао је 38 година. Када је имао 22 године, 2004. оптужен је да је мотоциклом изазвао саобраћајну несрећу у којој је смртно страдала осмогодишња девојчица. Девојчици је пружена прва помоћ, али умрла је од последица тешких повреда. Био је у затвору, а по изласку 2008., сукобио се с другим мушкарцем који му је посекао врат секиром. Ј.М. је познат полицији због повезаности с дрогом.

Шпекулисало се и да су била двојица убица, али касније се показало да то није тачно.

Због пуцњаве полиција је цело поподне и ноћ преко медија упозоравала  грађане да избегавају тај део града.