Кад смо је молиле да буде уз нас, одбила нас је. Требало је само да подигне телефонску слушалицу: Јелена Вељача ОСУЛА ПАЉБУ по Колинди (ФОТО)

Новости Онлине

четвртак, 09. 01. 2020. у 17:52

Кад смо је молиле да буде уз нас, одбила нас је. Требало је само да подигне телефонску слушалицу: Јелена Вељача ОСУЛА ПАЉБУ по Колинди (ФОТО)

Фото АП/ Н. Скендерија

Оштре прозивке на рачун још увек актуелне председнице Хрватске
Позната продуценткиња, сценаристкиња, активисткиња за права жена и заштиту од насиља и колумнисткиња “Јутарњег листа” Јелена Вељача испрозивала је, још увек актуелну председницу, Колинду Грабар-Китаровић због њене изјаве о томе да ће се након мандата посветити "унапређењу заштите од насиља над женама и децом", преноси Јутарњи лист.

Вељача је на свом “Фејсбук” профилу испрозивала Китаровићеву због, како је навела, "лицемерја и сакупљања политичких бодова".

Вељача је истакла да је Китаровић током свог мандата показала мало слуха за жене и децу који су жртве насиља те се није одазивала на позиве за сарадњу које јој је слала иницијатива #СпасиМе, која се бори за превенцију насиља у породици, као и над женама и децом.

- Не знам како се то бивша председница Републике Хрватске мисли да се бори за права жена и деце. Кад смо је молиле да подржи феминизам и да се изјасни као феминисткиња, одбила је - поручила је Вељача.

Прочитајте још - Јелена Вељача без длаке на језику: Ок је кад Србин потплати пола Хрватске и узме жени дете, а кад Србин хоће да купи Краш онда је државни удар?

Кад смо је молиле да својим појављивањем (ни са чим другим!) подржи скупљање новаца за фонд #спасиме (хитна помоћ жртвама сексуалног злостављања и злостављања у породици, из фонда је до сада помоћ тражило 25 људи од којих је једна девојчица жртва педофилије, а помажемо и девојчици која је жртва вишеструког силовања), није се појавила (молиле смо само подизање слушалице на телефону у трајању од 15 минута - толико, наиме, траје слот на хуманитарном телефону) - навела је она.

- Сматрам личном увредом за све нас које НИСМО примале плату нити имале било какве привилегије током сад већ скоро једногодишње борбе за жртве насиља изјаву да је управо ово поље њено поље интереса. Сматрам да је та изјава лицемерна, лажна и бескрајно увредљива за првоборкиње на овом пољу, истакла је Вељача.


Коментари (3)

Mija Pećanac

09.01.2020. 18:52

Kolinda nikada nije bila političarka ,jeftinom demagogijom i nacionalističkim šou nastupima je prodavala "žvaku" seljaku.

Radojko

10.01.2020. 10:47

@Mija Pećanac - Isto kao i vecina nasih politicara bilo na vlasti ili u opoziciji.Koja je razlika?

Рашо

10.01.2020. 10:10

А зашто треба у том послу заштите жртава да се изјасни као феминисткиња? Мало сте се бавили преваром! Свако нормалан ће да штити жртву али зашто тој причи додајете другу сврху која са њом нема заједничке вредности. Шта феминизам има са заштитом жртава?