Пљеваљска полиција у уторак вече је привела групу младића који су на игралишту у Скерлићевој улици, у самом центру града, уз песму, бакље и ватромет славили Божић.

Из полиције су казали да су њихови припадници прво упозорила младиће на шта им је, како тврде, одговорено са увредама. Због увреда ће против четворице младића, казали су из полиције, бити поднешене прекршајне пријаве.

-Поступајући по пријави грађана полиција је изашла на лицу места. Младићи су паљењем бакљи прослављали Божић. Младићи су почели да вређају полицајце, па је њих осам приведено у Центар безбедности у Пљевљима. Након узимања изјава против четворице младића биће поднете прекршајне пријавеу законском року. Апелујемо на мир, уздржаност и достојанство- саопштено је из пљеваљске полиције.

Младићи су након датих изјава пуштени кућама.

Прочитајте још - Овај човек је ХРАБРО носио КРСТ по мећави, предводећи вернике у Црној Гори (ФОТО/ВИДЕО)

Са друге стране речено је да се на овом месту у Пљевљима традиционално окупљају млади људи и уз песму и ватромет, као и подршку станара из околних зграда годинама прослављају Божић.

Наведено је да предходних година из МУП-а нису реаговали, нити су осећали потребу да упозоре младиће да раде било шта недозвољено.

Како преноси портал ИНС4 казали су да је овог пута полицији сметало све-петарде, ватромети а, понајвише, чини им се, усклици „Не дамо светиње“.

Очевидац овог догађаја је за портал ИНС4 казао да је полиција по доласку испољила велику нервозу, бахато легитимисала чак и особе старе 60-70 година, који су се ту, наводно, случајно затекли.

-Након тога стигао је велики број полицајаца након чега су припадници МУП-а привели групу младића, испричао је очевидац овог догађаја за портал ИНС4.