Актуелна председница Хрватске, кандидаткиња ХДЗ-а, Колинда Грабар Китаровић изјавила је вечерас након објаве привремених резултата по којима је изгубила од Зорана Милановића на изборима, да пружа руку победнику и очекује цивилизован пренос власти.

"Хрватска је одлучила, Зоран Милановић биће председник и на томе му честитам", рекла је Грабар Китаровићева, која је у свом штабу зауставила звиждуке на Милановићев рачун.

Прочитајте још: Милановић у победничком говору споменуо Колинду, одмах се проломио хук из публике

Колинда Грабар Китаровић, која је протеклих пет година обављала председничку дужност, рекла је да је спремна да Милановића упути у све што је радила и предложила да се нађу и прије него што буде званичан пренос власти, поручивши да је оно што Хрватској треба - стабилност.

"За мене је кампања готова у петак, више нећу ни једну реч рећи ни против својих претходника ни следбеника", рекла је она, преноси Хина.

Поручила је и да је поука ових избора - да се мора бити више међу грађанима и слушати њихов глас, и захвалила свима који су изашли на биралишта.

Резимирајући протеклих пет година свог председничког мандата, истакла је да је нагласак стављала на хрватске националне, државне и верске вредности, на рат 90-тих у Хрватској, на ветеране, на њихове породице.

"Ја вечерас не намеравам враћати ниским ударцима, али ово је хрватска држава крвљу створена и брањена и љубављу ношена и нека тако остане", поручила је Грабар Китаровићева у свом обраћању

Бирачима и народу поручила је да су најјачи кад су заједно.

"То смо показали и у рату и то морамо показати у миру. Останимо уједињени и окупљени за нашу Хрватску!", рекла је она.