Заев: Извршна власт је у сигурним рукама са прелазном владом

Танјуг

субота, 04. 01. 2020. у 10:56

Заев: Извршна власт је у сигурним рукама са прелазном владом

Зоран Заев Фото EPA-EFEOLIVIER-HOSLET

Он је такође позвао опозицију да буде одговорна и да не злоупотребљава овај прелазни период

Бивши премијер Северне Македоније и лидер влађућег Социјалдемократског савеза (СДСМ) Зоран Заев рекао је да је извршна власт у сигурним рукама са избором прелазне владе предвођене Оливером Спасовским, поготово, како је навео, када је реч о обавези да се организују фер, демократски и ефикасни избори који ће обезбедити брз и легални институционални поступак за избор нове владе, преноси Плусинфо.

“Ова прелазна влада је у сигурним рукама и када је у питање континуитет напретка земље који бележи снажан успон”, рекао је Заев и додао да сада све политичке структуре у власти имају обавезу да обезбеди даље јачање институција, а не опструкције унутар њих.

Он је такође позвао опозицију да буде одговорна и да не злоупотребљава овај прелазни период.

Прочитајте још - Заев поднео оставку, Северна Македонија данас добија техничку владу

“Улазимо у изборну годину у којој ће Социјалдемократски савез с новом победом на изборима наставити да радио оно што је најбоље за сваког нашег грађанина како бисмо потврдили да велике успехе нису биле случајне, већ здраве смернице на исправном путу”, објашњава Заев.

Како наводи, Северна Македонија и македонски грађани, као и цела нација достојни су за евроатлантску породицу савезника и пријатеља. "Грађани су носиоци напретка и демократских вредности и управо они са одлуком 12. априла учврстиће наше унутрашње и спољне интеграције", написао је Заев на Фејсбуку након што је Северна Македонија добила тзв. Пржинску (прелазну) владу, чији је задатак да припреми слободне и поштене изборе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације