ПЉЕВЉА -Без иједне погрдне речи приликом скандирања, без иједног пиротехничког средстава са високо подигнутим иконама и упаљеним свећама, са порукама мира и љубави, али и одлучности да се одбране светиње и вечерас је, након одслуженог Молебана, кренула литија улицама Пљеваља.

Свако вече протести су све масовнији а вечерашњи је изгледао као да је све живо изашло на пљевљаске улице и придружило се назапамћеној литији.Нико више и не гледа које које вере и нације а посебно се не гледа ко је којег политичког определења.

Литију је предводио епископ милешевски Атанасије а вечерас је са Пљевљацима био протојереј стафрофор отац Радомир Никчевић, архијерејски намесник херцегновски.

-Неко је рекао да кроз ове молитвене литије Црна Гора доживљава свој најбољи духовни преображај и то је нада за будућност целог овог простора. Свакој генерацији Бог даје посебну шансу да се искаже, да да свој допринос историји. Нашој генерацији је дата не мала улога, да ове светиње које са љубављу и умесношћу саградише наши прењци да их одбранимо-рекао је владика милешевски Атанасије.

Отац Радомир Никчевић изразио своје дивљење и захвалност Пљевљацима који незапамћеном масовношћу и достојанствиом бране светиње казавши да су Пљевљаци образ Црне Горе.

-Не краду они само светиње, они хоће да нам украду индетитет, да нас претворе у други народ. То им недамо!-поручио је протојереј стафрофор отац Радомир Никчевић, архијерејски намесник херцегновски.

Он је посебно изразио захвалност припадницима исламске вероисповести који дају подршку одбрани светиња.

- И они су схватили да неће само у опасности бити манастир Света Тројица у Пљевљима, него и ова Хусеин Пашина џамија, која се налази испред нас. Онај ко је спреман да украде светиње свог народа, онда ће свакако пре украсти светиње народа којем не припада- поручио јуе отрац Радомир Никчевић.

На протесту је прочитано званично саопштење Епископског савета СПЦ у Црној Гори а свој допринос протесту кроз гусле исказао је гуслар Васо Ђондовић.