Више 10 хиљада Бијељинаца уживало је, на Градском тргу, за дочек Нове године у наступу певача Маринка Роквића, који је са градоначелником Мићом Мићићем одбројао последње секунде 2019. године и уз спектакуларан ватромет пожелео Семберцима здравље, срећу и љубав у Новој години.


Градоначелник Мићић каже за „Новости“ да је „Градска управа Града Бијељина организовала дочек Нове године какав доликује овом град“.


- Направили смо лепо дружење и у сјајној атмосфери дочекали 2020. годину. Свим суграђанима Бијељине желим срећу и здравље у Новој години, да остваре успех како на личном, тако и на професионалном нивоу - поручио је Мићић.


Маринко Роквић честитао је становницима Семберије 2020. годину, нагласивши да је „ Градска управа успела да организује фантастичан дочек“.


- Атмосфера је била одлична, боље нисам могао да пожелим. Бијељинцима желим много здравља, среће и љубави - рекао је Роквић, којем се на бини придружио најмлађи син Марко, отпевавши неколико нумера.


Пре Роквића, Бијељинце је загријао познати локални бенд „Штрајк“, а одмах након поноћи приређен је десетоминутни ватромет.И то, како су сви приметили, „за памћење“!В.Митрић


(М. Секуловић)

БАЊАЛУЧАНИ СЛАВИЛИ УЗ "ЦВЕНУ ЈАБУКУ" И ЈЕЛЕНУ ТОМАШЕВИЋ


Добра музика на Тргу Крајине привукла је више хиљада становника Бањалуке, као и велики број гостију из иностранства да нову2020. годину дочекају на отвореном уз концерте Јелене Томашевић и групе “Црвена јабука”.


Градска управа организовала је концерте на главној улици, између Парка Петар Кочић и Трга Крајине, а уз музику до 1.00 час грађани су уживали уз кувано вино,ракију, сокове и друга пића, као и у популарним бањалучким ћевапима и другој понудиЗимске вароши” и уличних продаваца.


Гости који су били на новогодишњој забави су поручили да је програм ове године био посебно добар и занимљив, јер суу главни град Српске доведена велика имена са музичке естраде.


У поноћ је приређен и ватромет, који је огласио улазак у 2020. на највеселији начин уз честитке, загрљаје и пољупце.


Испред споменика Петру Кочићу, у истоименом парку, Задужбина “Петар Кочић Београд-Бањалука” организовала је промоције својих првих овогодишњих издањаСабрана дела Петра Кочића и збрику песама Ђуре Дамјановића “Магла у рукама”.


СЛАВИЛИ И МАЛИШАНИ

А кад је речо најмлађим становницима и они су имали дочек који јепочеоу 12 часова. Уз дечије песме алии представу ”Дедамразова женидбаДечијег позоришта Јазавац малишани су ушли у 2020. годину распевани и разиграни.


Након одбројавањау ваздух је пушено 100 шарених балона, што је одушевило малишане. Вечерас је у оквиру прославне нове године, на Тргу нКрајине концерт Александре Пријовић.


(Д.Л.)


ЦРНА ГОРА: ДОЧЕК МИРАН, УХАПШЕНО 12 ОСОБА


У Црној Гори новогодишња ноћ протекла углавном мирно, оцењено из Управе полиције


Без обзира на велике тензије у Црној Гори, које су уследиле после доношења спорног Закона о слободи вероисповрсти, неколико дочека Нове године под ведрим небом, од којих је онај у Будви привукао под бедеме Старог града неколико десетина хиљада гостију са свих страна, најлуђа ноћ је протекла углавном мирно.

То је званично потврдио и је Милан Делић из ОКЦ.


Према његовим речим догодило се пет кривичних дела и девет нарушавања јавног реда и мира. Полиција је 12 особа лишила слободе, а од троје је задржано. Из области породичног насиља регистрована су четири кривична дела, а две особе су ухапшене.

Када су у питању кривична дела, У Бијелом Пољу се догодио напад на службено лице, у Колашину породично насиље и изазивање панике, а према речима Делића догодиле су се 22 саобраћајне незгоде, али на срећу нико није страдао.


-Одузето је 30 возачких доЗвола, а 15 особа је ухапшено због вожње у алкохолисаном стању. Поднесено је 47 кривичних пријава, а издато 297 налога за наплату новчаних казни. Када су у питању гранични прелази евидентиран је прелазак готово 30.000 особа, казао је Делић, који је нагласио да је ноћпротекла мирно и није било већег нарушавања јавног реда и мира.


Прочитајте и: Građani Srbije dočekali 2020.: Lepa Brena uvela Beograđane u novu, Novosađane zabavljao Bajaga (VIDEO)


Делић је на конференцији за штампу одржаној у среду казао да када су у питању свакодневна окупљања грађана у послеподневним часовима, за сад је све мирно.

-Полиција ради у појачаном капацитету, али окупљања су доста мирна и све је под контролом, каже Делић.


(М.С. – В. К.)