Главни специјални тужилац, Миливоје Катнић, тврди да се специјални рат наставља повећаном жестином с циљем да се спречи улазак Црне Горе у Европску унију, а ту, како каже, свој интерес виде и криминалне групе.


Према Катнићу, реализација тог плана је једино могућа ако се спречи Специјално државно тужилаштво да испуни обавезе из поглавља 23 и 24 у борби против организованог криминала, високе корупције и другог тешког криминала, што би Црну Гору приказало као нестабилну државу.


Катнић је у интервјуу за подгоричку Побједу рекао да интересе у дестабилизацији кључне тужилачке институције воде криминалне групе и криминализовани појединци из свих сфера јавног живота.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Портал Ин4с објавио снимке: Док полиција пребија владике и вернике СПЦ, Мило ужива у Мајамију (ВИДЕО)


"Колач је спреман и за медијске посленике само га треба узети. Нажалост, неки су то већ учинили", навео је Катнић, пренео е портал РТЦГ.


Каже да је више пута говорио о специјалном рату против Тужилаштва и њега лично.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Црногорски званичници прете: Марковић послао “последњу опомену” СПЦ, Вељовић поручује да “крв полицајаца неће остати некажњена” (ФОТО/ВИДЕО)


"Неки то називају хибридним ратом. Сада је лакше разумети ове појаве, посебно након покушаја тероризма за време парламентарних избора 2016. године. Циљ те криминалне организације је био безусловно спречавање Црне Горе да уђе у НАТО савез и у Европску унију”, навео је Катнић.


Истакао да "овај рат" се наставља и даље и то повећаном жестином.


"Неупућени с правом могу поставити питање зашто, ако смо ушли у НАТО савез? Одговор је јасан - да се спречи реализација бенефита за Црну Гору од те интеграције, као и да се спречи улазак у Европску унију", тврди Катнић.