Премијер Црне Горе Душко Марковић оптужио је Српску православну цркву у Црној Гори да стој иза нереда на протестима против отимања храмова који се одржавају већ неколико дана.


- Позивам свештенство СПЦ у Црној Гори да се врате у цркве и храмове и да позову вернике да служе и бораве у храмовима, да их не позивају на пружање отпора властима у односу на овај закон, јер се из црква и храмова и њихових литургија излази на улице, пројектују се нереди и напади на полицијске службенике, грађане и имовину - рекао је Марковић.


Црногорски премијер послао је “последњу опомену” Митрополиту црногорско-приморском господину Амфилохију.


- Митрополиту црногорско-приморском саветујем да не подстиче незадовољсво и нереде. Ово је последња опомена. Црна Гора и државне институције неће дозволити изазивање нереда, нападе на државне службенике и на полицију и угрожавање имовине и угрожавање права других грађана - рекао је Марковић.


ПОСЛЕ ПРЕМИЈЕРА ПРЕТИ И ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ


После премијера Душка Марковића који се дрзнуо да припрети митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, нове претје гневном народу стигле су од директоравУправе полиције Веселина Вељовића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Латинка, Кучан, Чанак, Соња Бисерко, Наташа Мићић и Чеда бране Мила од Србије: Ево ко све осуђује “Угрожавање мира од стране Београда“


Он је казао да неће дозволити нападе на полицијске службенике који извршавају радне обавезе и задатке у складу са законом.


- Насиље ће добити ефикасан одговор. На сваки облик угрожавања наших припадника, енергично ћемо одговорити. Проливена крв полицијских службеника неће остати некажњена”, рекао је он.


Вељовић сматра да одговорност морају носити и они који позивају на насиље и вандализам под плаштом одбране светиња. Према његовим речима, очигледни су покушаји са стране да се радикализују безбедносне прилике у ЦрнојГори.


- Сви који запаљивом реториком узнемирују грађане и изазивају неспокој породица, сносиће последице ако неко страда. Управа полиције ће свим расположивим средствима учинити све што је потребно да заштити све грађане и неће дозволити нарушавање безбедности у држави. Позивамо грађане да одговорно цене дешавања и могуће последице покушаја злоупотребе од стране неодговорних појединаца и сулудих идеја, казаи је Вељовић, који је "видео" непријатеље са стране...