Албанац, један од најтраженијих криминалаца у Шведској, убијен је у Лондону на Бадње вече пред очима његове жене и детета.

Фљамур Алекс Бећири (36) примио је најмање десет метака испред своје куће у уторак увече у Батерсију.

Бећирију, чија је сестра Мисе Бећири, једна од звезда ријалити програма "Real House wives of Cheshire", на месту пуцњаве су покушали да санирају повреде лекар и медицинска сестра који живе у истој улици, али нису успели да га спасу.

Убица је побегао, а полиција трага за њим.

Шведска полиција сарађује са Скотланд јардом на овом случају, након што је утврђено да је Бећири, који је у Лондону имао продуцентску кућу, био члан организоване банде која кријумчари дрогу.

Иначе, Бећири је одрастао у Малмеу након пресељења из албанске заједнице на Косову.

Бећири је 2008. године проглашен за једног од најтраженијих људи у Шведској, када је био део организоване банде која је прокријумчарила канабис у вредности од два милиона фунти.

Оптужбе за то су касније одбачене, ал је проглашен кривим за кријумчарење цигарета и алкохола и осуђен на условну казну.

(Блиц.рс)

Извори из Шведске су рекли да се Бећири, који је имао везе са криминалцима шведског подземља, преселио у Велику Британију како би покушао да - живи по закону.

Да ли је тако и живео или се и даље бавио криминалом, није још познато, али се зна да је имао скупу кућу и да се са супругом Дебором Краснићи венчао у раскошној церемонији на језеру Комо.

Бећири, за кога се верује да има двоје мале деце, укључујући новорођену бебу, постао је 146. жртва убиства у Лондону 2019. године. Никаква хапшења нису извршена, али детективи Метрополитен полиције покренули су истрагу.

Иначе, неколико његових бивших сарадника и пријатеља убијено је у Шведској откако је он 2016. године емигрирао у Велику Британију пре три године.

У једном окршају у Малмеу нападнут је Најеф Адави (33) кога је један сиријски криминалац пуцао испред продавнице брзе хране у августу.

Адави, иначе осуђени пљачкаш банке је предао тада своју бебу супрузи Каролин Хаким (31) и побегао. Међутим, нападач се тада у бесу окренуо ка жени и пуцао јој у главу. Она је преминула, а Адави и њихово дете су преживели.

Адави је био у затвору осам година због пљачке у Данској.

Његова сестра Мисе учествовала је у ријалити програму од марта 2016. до маја 2017. године. Била је удата за фудбалера Манчестер Јунајтеда Андерса Линдегарда.