Нова драма у Црној Гори. Јаке полицијске снаге напале су вернике, њих стотинак, који су се у петак око 18 сати окупили у подножју храма Светог Василија Острошког у Никшићу.

Полиција је после упозорења мирним грађанима да се разиђу почела да туче грађане, који су скандирали ''Не дамо светиње'' протестујући тако против Закона о слободи веросиповести, који се у Црној Гори сматра првим кораком ка легализовању светиња СПЦ од државе.


ПРАТИТЕ СА НАМА ИЗ МИНУТА У МИНУТ...


00:20 БОШЊАЦИ УПЛАШЕНИ ЗА
СВОЈЕ ЏАМИЈЕ23:01 Вучић разговарао са послаником Радуновићем: Председник Србије је забринут и гледа на све тежи положај Срба у Црној Гори

22:22 ГРУПА ГРАЂАНА КРЕНУЛА КА ЦЕНТРУ ПОДГОРИЦЕ, ПРАТИ ИХ ПОЛИЦИЈА

Група од око двеста грађана, који су се вечерас окупили испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици, кренула је ка центру главног града.

Колона се Булеваром Светог Петра Цетињског креће у пратњи полиције.

„Засад је све мирно“, казали су у Управи полиције.

Грађани су се окупили у знак протеста због синошњег усвајања Закона о слободи вероисповијести у парламенту.

21:20 Добро га погледајте и запамтите му лице: Ово је полицајац из Никшића који је вечерас после 30 година стажа дао отказ јер неће против свог народа

21:10 Полицајац из Никшића дао отказ после 30 година стажа: Нећу да учествујем у акцији против грађана, то су моје комшије

21:10 МАНДИЋ И ЗАГОВИЋ ПОЧИЊУ ШТРАЈК ГЛАЂУ

Посланицима Демократског фронта Андрији Мандићу, Милану Кнежевићу и Милуну Зоговићу одређено је задржавање до 72 сата након саслушања у Основном државном тужилаштву.

Сва тројица посланика ДФ-а су одлучила да од данас штрајкују глађу.

Посланик ДФ-а Славен Радуновић је рекао да је у току државни удар који спроводе државне институције.

"Овог пута нема Синђелића и Паје Велимировића, већ је режисер Мило Ђукановић са својим тимом у тужилаштву и полицији", казао је.

Он је рекао да задржавање од 72 часа његовим колегама значи да институције не спроводе правду, већ освету према највећем опозиционом блоку.

Зоговић је приведен на саслушање нешто пре 16 часова, а Мандић два сата касније.

20:59 "У Црној Гори као да траже преживеле у Аушвицу да их дотуку": Матија Бећковић о (не)приликама које су снашле православни народ

20:25 АНДРИЈИ МАНДИЋУ ОДЕЂЕНО ПОЛИЦИЈСКО ЗАДРЖАВАЊЕ

Лудеру ДФ Андрији Мандићу после саслушања у ИДТ у Подгорици одређено је задржавање до 72 сата. Сада је у току саслушање ухапшеног посланика ДФ Милана Кнежевића.
20:06 ФОЧА ЈЕ УЗ НАРОД ЦРНЕ ГОРЕ
На Инстаграму је освануо видео који долази чак из Фоче. На овом снимку се види да грађани Фоче дају подршку народу из Црне Горе.


19:26 НИКШИЋ: ПРИВЕДЕНО НЕКОЛИКО ОСОБА

Инцидент у Никшићу око 20 сати још увек није био окончан, а у зграду ЦБ Неикшић приведено је неколико особа.
19:30 ПОЛИЦИЈА НАПАЛА ПРЕДСЕДНИКА ОДБОРА ЈАНКА МИЛАТОВИЋА

Како је саопштено из Нове српске демократије у Никшићу је у петак вече полиција напала председника одбора Јанка Милатовића и испрскала га спрејом у пределу очију...19:10 БЛОКАДА САОБРАЋАЈНИЦЕ БЕРАНЕ-АНДРИЈЕВИЦА-ПЛАВ

У месту Црвена прла у Општини Андријевица, грађани су 40 минута држали у блокади саобраћајницу Беране-Андријевица-Плав. Дошло је до интервенције полиције и грађани су се разишли уз ''обаћање'' да ће у суботу поново блокирати саобрачајнцу


19:00 САСЛУШАЊЕ АНДРИЈЕ МАНДИЋА

У петак око 19 сати у току је било саслушање лидера ДФ Андрије Мандића, који је као и Зоговић, али и још 15 посланика ДФ ухапшен и одеведен уз сале Скупштне, што је упркос напорима полиције да онемогуће снимање нечуваног скандала, ипак забележено камерама.

18:36 УХАПШЕН МАРКО КОВАЧЕВИЋ

Према изворима Новости у Никшићу је ухапшен портпарол Нове српске демократије Марко Ковачевић, истакнути борац против црногорског режима.

У бесомучном батинању повређено је неколико грађана Никшића, који у све већем броју пристижу пред храм, али и полицији прстиже појачање.

18:20 72 САТА ПОЛИЦИЈСКОГ ЗАДРЖАВАЊА ЗА ЗОГОВИЋА

После нечувеноог скандала који је црногорска власт приредила у сали Скупштине Црне Горе где су специјалци у цивилу ухапсили и везали посланике Демократског фронта, у петак поподне после саслушања у Основном државом тужилаштву у Подгорици одређено је задржавање до 72 сата посланику ДФ Милуну Зоговићу, коме се на терет ставља да је починио кривиччно дело напада на службено лице.