УРЕДНИК и власник нашег портала Дражен Живковић ухапшен је по налогу тужилаштва. Њега је око 10 часова ухапсила подгоричка полиција по директиви Основног државног тужилаштва - објавио је портал "Борба".

У саопштењу наводе да је ово први случај у Црној Гори да буде ухапшен независни новинар по пријави једне опозиционе партије. Живковић је пре хапшења казао да су га пријавиле Демократе због текста од пре четири месеца, у вези са наводним лажним фактурама те партије, како је тврдио у Београду ухапшени подгорички бизнисмен Дејан Лакић.

Прочитајте још - ПРИЈАВИЛЕ ГА ДЕМОКРАТЕ: Уредник и власник портала Борба на информативном разговору у полицији

- Полиција је, као да сам последњи криминалац, дошла на врата мојих родитеља да ме хапси иако ја тамо годинама не живим. У том моменту сам био на радном задатку испред Скупштине. Касније су ме ухапсили у центру Подгорице и одвели на саслушање у Тужилаштво. Заиста, морам рећи да се полиција понашала веома професионално и да је и њима било неугодно - казао је Живковић по изласку из Тужилаштва.

Власник портала је рекао да је жалосно, јадно и бедно то што ради једна група младих људи који у данима када власт јуриша на СПЦ јуришају са исто толико жара на слободне новинаре.

- Док сам се ја борио против криминала и писао о томе, они су се играли у песку - додао је Живковић. - И данас они хоће мени да утврђују степен опозиционарства. Могу само да им поручим, ћераћемо се још!

Живковић је пуштен на слободу, а наставак саслушања заказан је за 22. јануар следеће године.