Свештеници и монаси СПЦ испред Скупштине Црне Горе: Побуна против закона о слободи вероисповести (ФОТО)

Novosti Online / В. К.

уторак, 24. 12. 2019. у 09:28

Свештеници и монаси СПЦ испред Скупштине Црне Горе: Побуна против закона о слободи вероисповести (ФОТО)

Фото: В.К.

Испред скупштине Црне Горе сабрало се свештенство и монаштво Митрополије црногорско приморске и епархије Будимљанско никшићке, у тренутку када Законодавни одбор почиње седницу о закону о слободи вероисповести
Испред скупштине Црне Горе сабрало се свештенство и монаштво Митрополије црногорско приморске и епархије Будимљанско никшићке, у тренутку када Законодавни одбор почиње седницу о закону о слободи вероисповести.


Епископ Диоклијски Методије прочитао је Световасилијевску поруку са сабора у Никшићу.


Митрополит Амфилохије позвао је посланике да не гласају за поменути закон којим се отима имовина СПЦ у Црној Гори.


- Нисмо овде ми ни против кога, него да изразимо поштовање према посланици, а и Законодавном телу. Ако закони нису у складу са законима времена Петра I Петровића, Светог Василија, Краља Николе, могу се претворити у безакоње. Закон угрожава права Цркве Божје која је родила Црну Гору. Обраћамо се браћи посланицима муслиманског порекла и римокатолицима да не дозволе да буду изманипулисани. Определе је против Цркве Божије је и против свих без обзира како се они осећају - казао је митрополит Амфилохије.


Прочитајте још: Подржан предлог закона о слободи вероисповести и предложен Скупштини Црне Горе да га усвоји- Умољавамо посланике да не дозволе да се закон примени. Ако Црна Гора жели да се угради у Европу онда не могу чинити безакоње у односу на Христову Цркву која без прекида траје 800.година. Ради приватних и личних интереса, власти и сласти, покушава се да се другачије гради Црна Гора. Надам се да ће посланици чути глас овог народа, Тројичиндански и Световасилијевску сабора.

У Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици одржана Света архијерејска литургија.

Велики број верника присуствоваослужби.