Олујни ветар направио хаос у Далмацији: Погинуо мушкарац, потопљени чамци, острва одсечена од копна (ВИДЕО)

Танјуг

23. 12. 2019. у 11:03

Олујни ветар направио хаос у Далмацији: Погинуо мушкарац, потопљени чамци, острва одсечена од копна (ВИДЕО)

Фото: Printscreen YouTube

Снажан олујни ветар погодио је Далмацију и изазвао велике таласе и високу плиму, због чега су се бројни чамци разбијали о обалу

СПЛИТ - Снажан олујни ветар погодио је Далмацију и изазвао велике таласе и високу плиму, због чега су се бројни чамци разбијали о обалу.


Снажан ветар трамонтана достизао је у недељу увече и 100 километара на сат, а како преноси Далмација данас проблем је што многе луке нису заштићене.


Како се наводи, потопљено је неколико бродова, а поједина острва су била одсечена од копна због прекида морског саобраћаја.
ПОГИНУО МУШКАРАЦ ДОК ЈЕ ПОКУШАВАО ДА СПАСИ ЧАМАЦ

Мушкарац стар 66 година погинуо је у Бродарици код Шибеника, док је покушавао да привеже чамац по јаком невремену.

То се догодило у недељу поподне када је насеље Бродарица поплавило море, продрло до риве и неких кућа и када се мушкарац оклизнуо и пао у хладно море покушавајући да привеже чамац, преноси портал 24Сата.хр.

Како се наводи, ћерка је скочила и извадила га из мора, али упркос реанимацији није му било помоћи, саопштила је шибенска полиција.

Проблема је било и у задарском насељу Арбанаси, где је срушена кућица за оставу, а падала су и стабла и кровови, док је у Пакоштанима пао град који је скроз зебелео место.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)