На данашњем самиту лидера Западног Балкана о "малом Шенгену" у Тирани није само председник Србије Александар Вучић био суочен с протестима, већ је и премијер Зоран Заев упозорен да може доћи до протеста Албанаца у његовој земљи.

Група представника Албанаца пореклом из Северне Македоније приредила је "сачекушу" Заеву и упозорила га да би Албанци могли организовати протести у тој земљи уколико не буду испуњени њихови захтеви.

Прочитајте још: Вучић поручио из Тиране: Покрећемо систем којим ћемо бити корак ближе ЈЕДИНСТВЕНОМ ТРЖИШТУ, ево како ће функционисати!

Они су од Заева тражили да ослободи, како су рекли, све албанске политичке затворенике у Северној Македонији, подсећајући македонског премијера да је он то обећао пре долазак на власти.

Поручили су Заеву да је оружана акција "Диво насеље" у Куманову била монтирани политички случај, као и да је убиство пет младих Македонаца на Смилковском језеру, надомак Скопљу, био случај због кога у затвору се налазе невини Албанци.

Растали су се с питањем "морамо ли да организујемо протесте?", на шта је Заев одговорио "не морате, све ће бити у реду".