Певаљко би помиловао Томислава Мерчепа. Има ли Певаљко кћер? Зна ли мала причу о девојчици Зец?: Ведрана Рудан о изјави Шкоре да ће, ако буде изабран, помиловати осуђеног ратног злочинца

Новости Онлине

20. 12. 2019. у 09:31

Певаљко би помиловао Томислава Мерчепа. Има ли Певаљко кћер? Зна ли мала причу о девојчици Зец?: Ведрана Рудан о изјави Шкоре да ће, ако буде изабран, помиловати осуђеног ратног злочинца

Ведрана Рудан Фото М. Анђела

Смејете се, уместо да повраћате. Уместо да исповраћате душу, написала је Рудан

Колумну под насловом "Куд’ плови овај брод" Ведрана Рудан, поводом актуелних политичких дешавања и предизборне кампање у Хрватској објавила је на свом порталу rudan.info, а ми вам је преносимо у целости:

"Покушавала сам се извући. Лежала сам на каучу, бесомучно читала књиге, па кувала, мазила мачку, псу давала кексиће, себи давала пасје кексиће кад је понестало мојих, себи давала чоколаду за кување кад сам појела ону за једење, грицкала сам штапиће од хлеба са укусом спанаћа, скакала на вагу, силазила с ваге очајна, па сам себи дала куване суве шљиве, па…

Узалуд! Нема шансе! Немош побећ од живота да га ј**еш. Телефон је звонио читав дан. Престрашила сам се. Муж ми је био на путу. “Је ли све у реду? Има магле на цести? Јеси жив?“ Био је жив и нервозан.

Телефони су звонили. Бројеви мојих пријатељица на екрану могли су значити или да је он оставио њу или да је она, алелуја, оставила њега. Зато се нисам јављала.

Назвала сам 'ћерку. “У гужви сам, ако те треба возити у Хитну, зови такси.” Назвала сам сина. Није ми се јавио. Значи да је све у реду.

Прочитајте још - Шкоро наставља да провоцира: Помиловање Мерчепа би било хумано

Кад сам на екрану видела број разведене пријатељице која је прекјуче на божићној прослави упознала јунака свог живота, одахнула сам. Најзад ћу чути нешто лепо. Нису могли раскинути, још је рано, можда ће негде отпутовати? Желим чути само лепе вести.

“Јеси видела Колинду?” Пријатељичин је глас дрхтао. Жена је била на рубу плача. О, не! Не! НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! Не желим слушати о је**ним изборима. Зато сам већ данима закључана, зато не сурфам, зато се не јављам на телефон, зато не гледам ни Живот на ваги иако бих морала.

Погледала сам Колинду. Па одјеке од тог. Сви су на ногама. Људи јој се ругају. Нема хрватског пса који није дигао ногу и попишао се на нашу Председницу. Нисам се превише узбудила. И још ми је на памет пао прастари женомрзачки виц.

Черчил је пред сто година једној госпођи рекао: “Ружна си к’о пас.” Госпођа је рекла Черчилу: “Ви сте пијани, господине.” Черчил је рекао: “Али ја ћу сутра бити трезан.”

Схватате? Станите пре него се кренете зајебавати. Ко је конкуренција Веселе Колинде? Један је Дечко с Карактером, други је Лажљиви Певаљко. Први је изгубио добијене изборе јер се упуцавао шљаму, а шљам је снимио прљаву игрицу. Лажљиви Певаљко не зна ко су “чудни људи чудна имена” у његовој песми.

Ја мислила да су Срби, он данас говори да су то “тролови” који нису постојали кад је Певаљко први пут о њима завијао на некој гажи. Певаљко би помиловао Томислава Мерчепа. Има ли Певаљко кћер? Зна ли мала причу о девојчици Зец? Ако Певаљко постане председник где ћу ја склонити своју унуку?

Смејете се, уместо да повраћате. Уместо да исповраћате душу.

Шта је? Ви кажете мени како је један од њих ипак бољи избор од госпође која нашој деци обећава плаћу од осам хиљада евра месечно. Ја кажем вама да ће она сутра бити трезна.

Што мислите, реците ми искрено, за који к**ац већ тридесет година аплаудирамо лоповима, убицама, педофилима, убицама деце, злочинцима који су пола Хрватске истерали из Хрватске, онима који су Хрватску давно стрпали у свој џеп?

А нећемо за председницу изабрати Катарину Пеовић?

Зато јер је жена трезна. Зато јер је жена паметна. Зато јер жена не лаже. Зато јер жена не би помиловала једног од најстрашнијих ратних злочинаца у хрватској историји?

Питам се питам, у ком ћемо се бољем сутра ми Хрватице и Хрвати најзад пробудити трезни?"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Duško

20.12.2019. 09:55

Nema buđenja lepa i pametna ženo.U ovoj državi, u kojoj danas ima samo umiranja ,ljudi , fabrike, moral, poštenje, ljubav, i da ne nabrajam sve lepe stvari, u državi hrvatskoj nestaju i umiru već bezmalo trideset punih godina. A, nije ni čudno, jer ovo su stvorili neljudi. I nema čuđenja , mi smo u zemlji čedesa.Mi smo nažalost samo marionete,lutke na koncu. Nek nam Bog pomogne.

Rasa

20.12.2019. 11:09

Pa likvidacija nije jedan od strasnijih zlocina Hrvata ima ih mnogo gori a ovaj je samo u nizi,nastavak

keja

20.12.2019. 13:43

Pevaljko jedino ne bi pomilovao Čedu Budisavljevića...za ubojstvo obitelji Rakić...Vedrana ne zna tko su oni jer u hrvatskoj je nitko više ne shvaća ozbiljno...