Шкоро наставља да провоцира: Помиловање Мерчепа би било хумано

Танјуг

18. 12. 2019. у 15:36

Шкоро наставља да провоцира: Помиловање Мерчепа би било хумано

Фото Танјуг/Хина

У наставку кампање за председничке изборе, Мирослав Шкоро је данас у Висњецу, код Осијека, рекао да је Томислав Мерчеп у тешком психофизичком стању

ЗАГРЕБ - Председнички кандидат Мирослав Шкоро, поновио је данас да ће, ако буде изабран, помиловати осуђеног ратног злочинца Томислава Мерчепа.


У наставку кампање за председничке изборе, Шкоро је данас у Висњецу, код Осијека, рекао да је Мерчеп у тешком психофизичком стању.


Мерчеп је, казао је, болестан човек и било би хумано ослободити га или барем дозволити му кућни притвор, пренела је загребачка Н1 ТВ.


"Кад говоримо о помиловањима, којег је то хрватског бранитеља помиловала актуална председница? Ја ћу вам рећи. Па ни једног. Па мене питају шта мислим о томе, да ли бих помиловао Томислава Мерчепа. Ево одговора - бих", рекао је Шкоро раније у емисији Демокрација на Винковачкој ТВ.


Иначе, Мерчеп је осуђен за ратни злочин и одговоран је смрт 43 цивила. За тај злочин хрватски суд га је осудио на пет и по година, али му је касније Врховни суд повећао на седам година затвора.


Хрватски медији су раније писали да се Мерчеп уместо у затвору често налази у бањама, последњи пут је то било у спетембру ове године када је снимљен у Крапинским топлицама.


Иначе, Мерчепова паравојска је одговорна за убиство српске породице Зец, брачног пара и њихове ћерке која је тада имала само 12 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације