Закон о слободи вероисповести је безочан и дискриминаторски и направљен је како би Цркви пошто пото нешто отело.


Ово за портал “Новости” каже протојереј-ставрофор Момчло Кривокапић, додајући да иза свега стоје Американци.


- А све како би се исти такав закон применио на Косову и Метохији у отимачини српских цркава, манастира и остале наше имовине. Хоће да нам отму Дечане и друге светиње. Поента је у томе да Црна Гора направи модел, па макар га никад не спровела. Власт у Подгорици нам поручује да нас неће терати из цркава до правоснажности пресуде! Али то је немогуће физички, јер њих има мало, а нас је много и врло смо наоштрени, каже прота Кривокапић.


Прочитајте још: Ватикан не подржава најављену отимачину Подгорице: Папа користи и тајне канале да одбрани СПЦ од намера Црне Горе


О најављеној посети папе Црној Гори коју је саопштила Влада у Подгорици, прота одговара:

-Он неће овде доћи док му за то не да сагласност Српска православна црква. То је таква пракса. Они могу да га зову колико хоће, али о свему одлучује СПЦ. И ако би дошао у Црну Гору сигурно га неће дочекати Мираш Дедеић! У писму које је патријарх Иринеј упутио папи налазе се подаци које је он добио од митрополита Амфилохија и папа је врло прецизно одговорио што се овима на власти није могло допасти. Он тражи да се све транспарентно заврши, да законски оквир треба да буде последица једног озбиљног договора. Ми смо добили оцену Венецијанске комисије везано за овај закон и он је негативан, док власт манипулише и упорно говори супротно. Они не знају шта их је снашло. Мој утисак је да је овде баба дала динар да уђе у коло, а дала би пет да изађе из кола. И тако би режим врло радо изашао из приче о закону и о папи. Али сами себе су скочили у стомак - поручује прота Кривокапић.