Службеник граничне полиције Милутин Лековић (41), који је данас током радног задатка рањен у Игалу, преминуо је у Специјалној болници у Рисну.

Полицајац је погођен у главу хицем из пиштоља који је, како се сумња, са задњег седишта полицијског аутомобила испалио косовски држављанин ког је Лековић привео.

Овај косовски држављанин, заједно са још две особе, привођен је јер није имао идентификациона документа.

“Данас око 14,45 часова у улици Сава Илића у Игалу, приликом привођења три особе које нису код себе имале лична документа, једно од лица из свог пиштоља је испалило хитац у полицијског службеника М.Л. Нападачи, две мушке и једна женска особа су се након напада дали у бекство у непознатом правцу”, саопштено је из Управе полиције.

Лековић је након рањавања пребачен у рисанску болницу, где су му се лекари борили за живот, али је, нажалост, након неколико сати преминуо.

Полиција је одмах блокирала град у потрази за нападачима, које је ухапсила око 17 часова на подручју Суторине.

Приликом хапшења, поново је дошло до пуцњаве, када је нападач на Лековића, запуцао на његове колеге.

“Мушкарац старости око 45 година је потегао пиштољ и уперио га у полицијске службенике изговарајући притом претеће ријечи. Тада је дошло до размене ватре у којој је нападач од стране полицијских службеника погођен из ватреног оружја и онеспособљен, док су друга два лица, мушкарац старости око 50 година и женска особа старости око 70 година такође савладани”, наводе у Управи полиције.

Полиција има податке о могућем идентитету осумњичених особа, а у току су активности на потврђивању тих сазнања са партнерским службама.

Полиција захваљује свим грађанима Херцег Новог који су својим позивима давали благовремене и тачне информације о нападачима и њиховом правцу бекстава.

“Управа полиције изражава огорченост због трагичне смрти нашег колеге и са пажњом ће пратити даљи ток развој догађаја у кривичном процесуирања осумњичених”, наводе у Управи полиције.

(ЦДМ.ме)