Пендаровски: Афера Рекет да се истражи до краја! Грађани губе поверење у судове

Танјуг

14. 12. 2019. у 17:11

Пендаровски: Афера Рекет да се истражи до краја! Грађани губе поверење у судове

Фото Влада РСМ

Председник Северне Македоније Стево Пендаровски позвао је да се афера “Рекет” истражи у целости, јер, како је навео, у супротном нико неће да третира ту земљу као озбиљну
Председник Северне Македоније Стево Пендаровски позвао је да се афера “Рекет” истражи у целости, јер, како је навео, у супротном нико неће да третира ту земљу као озбиљну. Пендаровски је затражио одговорност свих умешаних функционера у ту аферу.

“Грађани из дана у дана све више губе поверење у судовима, право је постало политички инструмент, а правда се повлачи пред моћнима. Потребно је да се до краја истраже сви криминали претходне, али и актуелне владе и да се не допусти застаревање предмета путем такозване сакривене амнестије", рекао је.

Пендаровски је закључио да је висока корупција један од највећих безбедносних изазова Северне Македоније.

Афера "Рекет" постала је позната јавности у Северној Македонији и у региону након што је италијански лист "Ла верита" објавио прислушкиване разговоре оптужених у овом случају.

Бивша шефица Специјалног тужилаштва Катица Јанева и македонски шоумен Бојан Јовановски - Боки 13 оптужени су за злоупотребу службеног положаја и овлашчења, као и за изнуду 1,5 милиона евра у замену за ослобађање од притвора скопског бизнисмена Јордана Камчева.

Трећеоптужени у овој афери Зоран Милевски на првом рочишту у скопском Кривичном суду признао је кривицу и осуђен је на три године затвора, док су Јанева и Јовановски негирали кривицу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације