Црногорски премијер у Ватикану: Папа Фрања догодине у Црној Гори, разговори и о Закону о верским слободама

NovostiOnline/В.К.

14. 12. 2019. у 13:23

Црногорски премијер у Ватикану: Папа Фрања догодине у Црној Гори, разговори и о Закону о верским слободама

Фото Влада ЦГ

Председник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се у Ватикану са поглаваром Римокатоличке цркве папом Фрањом
Председник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се у Ватикану са поглаваром Римокатоличке цркве папом Фрањом, објављено је на званичном Владином Твитер налогу.

Наводи се да је папа похвалио политику коју Црна Гора води и остварује, које се тичу екуменизма, културе, екологије и хуманизације у свим сферама друштвених односа.

Марковић је у Ватикану дошао на позив државног секретара Пјетра Паролина. Очекује се да папа и премијер поведу причу и о спорном Закону о слободи вероисповести, која чека усвајање у црногорском парламенту.

Ових дана Митрополија црногорско-приморска саопштила је да узурпаторски закон нема подршку Римокатоличке цркве. Писмо папе Фрање упућено патријарху српском Иринеју, поводом ситуације у Црној Гори, показује да се и Ватикан уз руски Свети синод и Васељенску патријаршију придружио критикама предложеног закона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Амфилохије поручио властима у Црној Гори: Ничија није до зоре горела, вратите се изворном црногорству

Поглавар Римокатоличке цркве, папа Фрања, потврдио је на састанку са Марковићем долазак у Црну Гору идуће године. Ова посета, како су саопштили из Владе, имаће историјски значај.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Збуњен

14.12.2019. 13:51

Па да, Ватикан... Сад ће и милогорце да покрсте... Ужас шта ради пропаганда...

Ivan M.

14.12.2019. 14:34

Nista se ne menja. Ista meta, isti cilj, samo su se promenili ljudi kojima je dato da budu gde jesu. Znam da su sveti Pravoslavlja prorekli da mora ekumenizam da ovlada Pravoslavljem da bi se blagodat povukla i time omogucila pojavu antihrista i ispunilo se sveto pismo. Ali opet isti su prorekli da su oni kojima je dato da brane Pravoslavlje a budu zavedeni u ekumensku zajednicu, osudjeni na najvecim vecnim mukama vecim i od Papa. Ko govori da su oni na istoj strani, najblaze receno:"Laze!"

Милан

15.12.2019. 21:32

Најгори од најгорих - папа! Већ хиљаду година, ништa се не мења, нити ће наредних векова...