Председник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се у Ватикану са поглаваром Римокатоличке цркве папом Фрањом, објављено је на званичном Владином Твитер налогу.

Наводи се да је папа похвалио политику коју Црна Гора води и остварује, које се тичу екуменизма, културе, екологије и хуманизације у свим сферама друштвених односа.

Марковић је у Ватикану дошао на позив државног секретара Пјетра Паролина. Очекује се да папа и премијер поведу причу и о спорном Закону о слободи вероисповести, која чека усвајање у црногорском парламенту.

Ових дана Митрополија црногорско-приморска саопштила је да узурпаторски закон нема подршку Римокатоличке цркве. Писмо папе Фрање упућено патријарху српском Иринеју, поводом ситуације у Црној Гори, показује да се и Ватикан уз руски Свети синод и Васељенску патријаршију придружио критикама предложеног закона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Амфилохије поручио властима у Црној Гори: Ничија није до зоре горела, вратите се изворном црногорству

Поглавар Римокатоличке цркве, папа Фрања, потврдио је на састанку са Марковићем долазак у Црну Гору идуће године. Ова посета, како су саопштили из Владе, имаће историјски значај.