Црногорска православна црква је партијска црква Мила Ђукановића и НВО организација и ја је никад не бих назвао црквом, казао је Душко Кнежевић, председник Атлас Групе у интервјуу за Славију инфо.


Он сматра да је напад на никићког бизнисмена и добротовора СПЦ Миодрага Даку Давидовића узбуркао како регионалну, тако и јавност у Црној Гори јер се то десило у моменту када се решава закон о вероиспосијести у Црној Гори и када су тензије дошле до до те мере да је напетост и одност Митрополије црногорско приморске према владајућем ређиму Мила Ђукановића дошле до ивице усијања.

Кнежевић тврди да је напад на Давидовића „професионални плаћенички напад“.


- У овом моменту ми не знамо ко је био мета да ли владика Јоаникије или Дака Давидовић. Све то додатно компликује ситуацију у Црној Гори. Јако сам забринут јер се терен сад пребацио на снајпере и на убиства. Интересантно је да се ово десило пред велики сабор у Никшићу је Дака Давидовић главни финансијер и донатор СПЦ-а - каже Кнежевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Душко Кнежевић: Када се отворе банкарски рачуни Мило неће бити председник


На питање шта мисли о канонски непризнатој „Црногорској православној цркви“ и зашто је негира, каже:


- То није црква - то је НВО, они су то што јесу. Они нису црква, не би их ја назвао никада црквом. Нешто треба да постоји да би се негирало. Ја мислим да је то чиста невладина организација и партијска организација Мила Ђукановића и он сада хоће да конвертује Митрополију у ту невладину организацију. Ја говорим српским језиком. Изјашњавам се као Црногорац, али говорим српским језиком - „подвукао“ је Кнежевић, оцењујући да је Дака Давидовић један од озбиљних политичких противника Мила Ђукановића.


- Иза биографије Давидовића стоји једно велико искуство. Мислим да иза свега овога стоје криминални кланови које су под контролом Ђукановића. Постоје чак спекулације да је владика био мета али ево да не буде да ја нешто тврдим што још није потврђено - изјавио је Душко Кнежевић.