Заклала Николу у колима после страствене ноћи: Пролазник затекао језив призор, а изјава Хрватице је запрепастила све

Novosti online

13. 12. 2019. у 20:46

Заклала Николу у колима после страствене ноћи: Пролазник затекао језив призор, а изјава Хрватице је запрепастила све

Фото: Фејсбук

Нуша Бунић (23) осуђена је за убиство дечка Николе Турека (30) на 14 година затвора.
Нуша Бунић (23) осуђена је за убиство дечка Николе Турека (30) на 14 година затвора.

Злочин се догодио у јуну 2017. године око 3 сата ујутру на ливади у Вараждину. Нуша је Николу убола ножем дужине оштрице 9,5 центиметара у врат и пререзала му каротидну артерију.

Она је затим побегла, а Никола је, иако тешко рањен, својим аутомобилом покушао да дође до болнице. Међутим, због обилног крварења пао је у шок и добио мождани удар. У Кумичићевој улици у Вараждину онесвешћеног га је пронашао пролазник. Превезен је у болницу, али је убрзо преминуо.

Одбрана Нуше Бунић покушала је да докаже и да се он сам набио на нож, да нож није био њен, и то да јој је он претио ножем да се скине, али суд то није прихватио.

Наиме, утврђено је да је те вечери било полног односа између убијеног Николе и Нуше Бунић, али други докази се не поклапају с тврдњама њезине одбране, утврдио је Врховни суд.

У Николином возилу су пронађени трагови сперме, али суд сматра да није било присилног односа.

- Суд закључује да је дошло до полног или сличног односа у возилу оштећеног, али с обзиром да оптуженица, док је оштећеник спавао, мобилним комуницира с Д.Х.М., што је неоспорно утврђено на темељу позива, упркос исказу овог сведока који је навео да се тога не сећа, закључује да је однос био добровољан, да оптуженица није у страху јер пита је ли друштво још на окупу и да се не боји оштећеника. Другачије би било да је звала полицију, родитеље, а не пријатеља ради феште - стоји у образложењу Врховног суда.

Одбрана је тврдила да је Никола оптуженој претио ножем, тражећи од ње да се скине, што је она и, како наводи одбрана, учинила. Али је касније утврђено да је она на хеланкама имала трагове крви.

- Очигледно их је имала на себи у време задавања ране Николи, као и гаћице и грудњак који је одбацила, као и хеланке и нож, удаљавајући се од места догађаја. То оповргава одбрану оптуженице, а и сперма је нађена на гаћицама, што оспорава обрану оптуженице да је ту одећу скинула под претњом ножа - пише Врховни суд.

(Индекс.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације