Отац троје деце Јосип Перишић (54) погинуо је након пада с мотоцикла на пружном прелазу у Сухопољу у четвртак око 4 ујутру. До несреће је дошло када се он својим мотоциклом забио у спуштену рампу и пао на шине, а тада је наишао и воз.

Како је запослени у хрватској железници Б. Р. испричао, мирна ноћ се претворила у трагедију, а призор који је затекао када се окренуо испред кућице уз пругу, памтиће заувек.

- Спустио сам рампу, која је била осветљена, пре 4.30 сати, јер је за неколико минута требало да прође путнички воз који из Вировитице вози преко Сухопоља за Дарувар. Није било магле, видљивост је била добра, а пут сув. Док сам затварао врата кућице уз пругу, одједном сам чуо тресак. Видео сам да мотоцикл прелази преко шина, а да је човек пао на колосек точно испред воза, који га је ударио - рекао је Б. Р.

Како је полиција саопштила, возач (54) мопеда довезао се у ноћи на четвртак око 4.40 сати до пружног прелаза у Сухопољу, али се није зауставио. Забио се у спуштену рампу и од силине ударца пао на шине, а мопед је наставио да се креће. Нажалост, баш у том тренутку је наишао воз и ударио га.

Није му било спаса, погинуо је на месту несреће. Полиција је након увиђеја известила да возач воза није био под утицајем алкохола.

- Претпостављам да је прекасно уочио рампу и да је покушао да се сагне. Није било трагова кочења, а ударац је био толико силан да је савио рампу - додао је саговорник.

Настрадали возач, отац је три кћери, а те вечери је био код мајке која живи десетак километара од места трагедије и у четвртак у зору враћао се кући у вировитичко приградско насеље Милановац.

Пре неколико месеци се вратио из Финске, у коју је повремено ишао да ради јер му скромна пензија није била довољна за живот. Сви суседи и они који су га познавали јуче су били потресени овом трагедијом.

- Не можемо да дођемо к себи цео дан. Ово је баш тужно. Био је јако вредан и добар човек, никад није било проблема с њим, а свима је увек хтео да помогне - говоре суседи.

Дубравко Плавањац (64), који живи у кући до пруге, испричао је како се неколико минута пре несреће пробудио. Чуо је долазак воза, који се огласио сиреном, а потом и ударац. Одмах је излетео из куће. Запањено је стајао и гледао у пругу.
- Изашао сам и видео да се воз зауставио. Мопед се зауставио на супротној рампи од оне у коју је несрећни човек ударио, а његова кацига је била неколико метара даље од пруге у пољу - препричао је Плавањац секунде након ове страшне несреће.