Атентат на Давидовића у „Краун плази“: Погледи упрти ка црногорској служби безбедности

NovostiOnline/В.К.

12. 12. 2019. у 11:01

Атентат на Давидовића у „Краун плази“: Погледи упрти ка црногорској служби безбедности

Небојша Медојевић Фото Демократски фронт

Небојша Медојевић, један од лидера ДФ-а о нападу на Давидовића: Атентат снајпером је тип професионалне ликвидације и претпоставља озбиљну логистику
Атентат снајпером је тип професионалне ликвидације и претпоставља озбиљну логистику, а то не може нико да уради без подршке неке службе безбедости. Посебно озбиљна логистика треба, када изводите операцију у страној држави. Посебно када је мета у обезбеђеном простору на првом спрату хотела, написао је на Фејсбуку Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронтса, поводом рањавања никшићког бизнисмена Миодрага Даке Давидовића у београдском хотелу „Краун плаза“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У "Краун плази" рањен познати црногорски бизнисмен Миодраг Дака Давидовић


- Ради се о добро организованом и дуго припреманом нападу, за који би била потребна озбиљна логистика и ресурси. То није индивидуална акција неког појединца. Мотив је очигледно политички. Сви погледи су уперени на црногорски АНБ. Истрага ће лако утврдити да ли су оперативци АНБ имали комуникације са извршиоцима и њихово кретање по Београду. Овакве акције се организују преко средстава комуникације. А и зна се ко је специјалиста за снајпет. Осим ако стрелац није дошао споља. Дака је озбиљно повређен. И хотел је покривен камерама и обезбеђењем. Могуће је да су пратили и једног и другог и да су знали за састанак (праћењем телефона). Али неко је морао физички да буде у хотелу и дојављује прецизну локацију мете. Бизнис клуб хотела је са три стране стаклима отворен према споља. А стрелац је морао да зна раније где је тачно мета лоцирана. Јер му треба сигурно 5-10 минута да намести позицију снајпера, фиксира мету и стабилизује оружје, обезбеди место напада од камера или нежељених сведока. Мора се водити рачуна о стерилизацији простора од ДНК отисака. Или је било више стрелаца, Веома комплексан задатак. На срећу, стрелац није могао да процени девијацију путање након пробијања посебне врсте стакла на Краун плази. Није имао искуствене податке да би кориговао путању. Он је прецизно гађао, али је стакло направило девијацију. Свако политичко убиство (или напад) је решено. Ако службе реше убиство зна се ко је убица. Ако службе не реше убиство, служба је убица. казао је Медојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Давидовић за Новости после рањавања: Добро сам! Хвала свима на подршци


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Saša

12.12.2019. 13:04

E bajna li im ta "služba bezbednosti" kad im "snajper" nije u stanju da pogodi metu na 60 metara, pa makar i kroz stako...ali glavno pitanje je šta naša služba radi. Otišli rano na doček nove godine?

Лазар С. Поповић

14.12.2019. 09:28

@Saša - Цела ствар са Ц. Гором би била решена увођењем виза за Монтенгро, часни Црногорци би то разумели. За врло кратко време би се показало ко је ко и ко има огромне материјалне вредности у Србији а ради за Монтенегро клику. Присуствовао сам, као "Црногорац", једном разговору "својих, међу својима".Један од нас је овако гледао на ствари: "Ми смо Црногорци, нама добро и овде и тамо, зашто би сми било шта мењали".