Српски народ Полимља и Васојевића је са неверицом сазнао вест, да је познати добротвор и ктитор СПЦ у Црној Гори Дака Давидовић рањен а да се у том тренутку у његовом друштву налазио наш владика будимљанско–никшићки Јоаникије.


Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине, најоштрије осуђује очигледни напада на нашег владику Јоаникија и нашу свету епархију која постоји осам векова на светим водама Лима. Подмукли напад на нашег владику Јоаникија је напад на вернике Српске православне цркве у Црној Гори и на цели народ у циљу застрашивања народа пред велики Црквено-народни сабор који ће се 21. децембра 2019. године одржати у Никшићу.


Ово је у среду саопштила Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине са седиштем у Беранама, престоном граду Епархије будимљанско-никшићке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Неуспели атентат на Даку и владику Јоаникија је кукавички и подмукао чин, бранићемо нашу цркву и домове: Огласио се ДФ после рањавања Давидовића


- Они који мисле да су овим покушајем убиства застрашили нас Србе и остале православне вернике грдно су се преварили, напротив овде се најбоље осликава реченица "удар нађе искру у камену, без њега би у кам очајала". Још више ће нас бити у Никшићу, још жешће ћемо бранити наше свете манастире, храмове, цркве, наша гробља и нашу прошлост и будућност. Зато позивамо све Васојевиће, Полимљане, Шекуларце, Величане... да сви као некад будемо на бранику своје цркве, владике Јоаникија који је наш духовни пастир и часни наследник епископа које је у Будимљи 1219.године поставио Свети Сава. Будимо оно што јесмо, недајмо своје светиње - каже се у саопштењу Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине.