Кантонални заступници декларацијом су поручили да Хандке ни данас не мења своје ставове, већ иде корак даље па најављује свој долазак у земљу и посету мајкама из Кравице и околине Сребренице

Контроверзни аустријски Петер Хандке проглашен је непожељном особом у Кантону Сарајево.

Ову одлуку, коју су иницирали заступници Странке демократске акције (СДА), донела је једногласно Скупштина Кантона Сарајево на данашњој седници усвајајући декларацију у којој се осуђује додељивање Нобелове награде, а као разлог за то је наводно "негирање злочина у Сребреници".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Handke održao govor drhatavim glasom: Dve potresne priče o smrti u tundri i mlekarici nežnih ruku

Наводи се да је добитник Нобелове награде за књижевност у својим јавним иступима за време агресије на БиХ јавно подржавао великосрпски режим на челу с ратним злочинцем Слободаном Милошевићем.

Кантонални заступници декларацијом су поручили да Хандке ни данас не мења своје ставове, већ иде корак даље па најављује свој долазак у земљу и посету мајкама из Кравице и околине Сребренице.

Доделу Нобелове награде оваквом човеку оценили су новом увредом за жртве поручујући да би његова посета Босни и Херцеговини и Сарајеву као главном граду наше домовине изазвала додатно понижење жртава великосрпске агресије.


(Телеграф.рс)