ПОДГОРИЧАНИН Марио Милошевић (39) тврдио је у уторак у Вишем тужилаштву у Подгорици да нема никакве везе са убиством Цетињанина Радомира Ђуричковића у октобру 2016. године на Цетињу.

То је новинарима саопштио пуномоћник породице Ђуричковић адвокат Дамир Лекић.

- Милошевић је изнео одбрану, али није хтео да одговара на питања тужилаштва, његовог адвоката и пуномоћника оштећеног. Негирао је извршење дела, рекао је да је покојног Ђуричковића познавао само "здраво за здраво", да нису имали никаквих послова, нити да су имали било шта добро нити лоше. Изразио је жал због тога што се томе човеку десило и рекао да нема било какве везе с делом - казао је адвокат Лекић.

Он додаје да је осумњичени Милошевић када му је прочитана наредба о спровођењу истраге, рекао да су то за њега "шпанска села" и да се шокирао када је то видео у медијима.

Прочитајте још - Марио Милошевић негирао убиство Крушчића и чланство у криминалној групи Бешовића

Радомир Ђуричковић убијен је 10. октобра 2016. године.

Према првој оптужници смртоносне хице у Ђуричковића испалио је Игор Машановић. Милошевић је, према том тужилачком акту, дао новац за куповину аутомобила којим је у ноћи убиства управљао Вукота Вујачић.

Поред овог злочина, Милошевић се сумњичи и да је директни извршилац убиства Миодрага Крушчића у Подгорици и да је тај злочин починио као члан криминалне организације Филипа Бешовића, која је између осталог одговорна и за рањавање новинарке "Вијести" Оливере Лакић.

ХАПШЕЊЕ

МИЛОШЕВИЋ је ухапшен средином јула прошле године на Косову, по потерници Интерпола Подгорица, а до данас није подигнута оптужница против њега.