Мушкарац у кући свог брата у месту у централној Хрватској у десетак дана три пута је силовао девојчицу. Он је три пута током ноћи долазио у собу у којој је спавала са сестром. За ова злодела неправоснажно је осуђен на јединствену казну затвора од четири године и 10 месеци.


Пробудио би је, скинуо одећу са себе и ње и говорио јој да мора с њим да спава или ће њеном најмлађем брату и њеним родитељима ставити отров у пиће. Након тога легао је на њу и савладао отпор, раширио јој ноге и, иако му је преплашена жртва све време говорила да то не жели, да то не може да јој ради и да ће звати маму, која је с њеним оцем и браћом спавала у соби поред, с њом је имао сексуалне односе.


Жртва је путем видео везе у два наврата детаљно описала кроз какав је пакао прошла.


"Њени искази били су доследни, животни и уверљиви", рекао је судија додајући како су претње убиством чланова породице деловали застрашујуће на 13-годишњу девојчицу.


Њега су теретили за полну злопотребу детета млађег од 15 година уз претњу или употребу силе за шта је кривичним законом прописана казна од три до 15 година затвора.


"Она је све иницирала. Нисам јој претио и нисам с њом спавао три пута него два", рекао је стриц (32) жртве бранећи се на жупанијском суду додајући да је знао да му је нећака у лето 2018. имала мање од 15 година.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ужас код Свилајнца: Педофил (27) силовао девојчицу (13), шокирани укућани га ухватили на делу


Како је казна мања од пет година затвора судија га је по аутоматизму морао пустити из истражног затвора у којем је био од фебруара 2019. Време проведено у притвору урачунаће му се у казну.


Судија му је такође одредио забрану приласка жртви на мање од 200 метара и контактирања девојчице директно или индиректно путем маила, телефона или других средстава. Ако осуђеник прекрши мере забране, поново ће ићи у истражни затвор. Образлажући казну судија је олакшавајућим ценио то што је осуђеник отац двоје малолетне деце о којој брине и то што је делимично признао недела.


Као отежавајуће околности судско веће је ценило то што је сексуално злостављао нећаку и што је раније осуђиван, али не за слична кривична дела него за крађе и тешке крађе.

(24sata.hr)