Вођа “кавчана” излази из затвора: Суд прихватио јемство од 444.000 евра за Слободана Кашћелана

С. ЂОКИЋ

10. 12. 2019. у 13:08

Вођа “кавчана” излази из затвора: Суд прихватио јемство од 444.000 евра за Слободана Кашћелана

Слободан Кашћелан

Виши суд у Подгорици прихватио је јемство које је понудила породица Слободана Кашћелана, који слови за вођу „кавачког клана“, тако да ће он ускоро напустити спушки затвор

Подгорица - Которанин Слободан Кашћелан који, по сазнањима полиције, слови за вођу “кавачког клана”, ускоро ће напустити спушки затвор у којем се налази због "зеленашења".

Ту одлуку донео је Виши суд у Подгорици који је прихватио јемство у износу од укупно 444.000 евра, колико су понудили чланови Кашћеланове породице за његово пуштање из притвора.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРЕСУДА ВОЂИ КАВАЧКОГ КЛАНА: Две године и четири месеца за Кашћелана

Одлуку да се јемство прихвати донело је веће, којим је председавао судија Драгоје Јовић, а специјални тузилац Саша Чађеновић томе се није противио.

Након правоснажности овог решења, Кашћелан ће бити пуштен из притвора.

За јемство оптуженом Кашћелану, Милка Васић је понудила 143.000 еура, Стефан Вуковић 209.600 еура, Драгана Кашћелан 91.800 еура, Данило Кашћелан 56.400 еура и адвокат Новица Кашћелан 5.000 еура.

Кашћелан се оптжницом терети за зеленаштво почињено на организован начин.

Према оптужници, Кашћелан је 50 хиљада евра дао на камату Милану Драговићу, а износ камате био је 10 одсто. Са њим је, наводно, ступио у контакт преко оптуженог Горана Љубатовића. На суђењу, оба окривљена негирали су кривично дело које им се ставља на терет.

Поред Кашћелана оптужница је подигнута још против Игора М. Божовића, Владимира М. Божовића, Давора М. Прелевића, Милоша Д. Радоњића, Синише С. Влаховића, Александра М. Ђуришића, Стефана С. Брновића, Ђерђа Н. Цамаја, Игора М. Ђуришића, Александре М. Богдановић, браће Николе Н. Андрића и Игора Н. Андрића, Трипа З. Мошкова и Горана С. Љубатовића из Ластве.

У оптужници се између осталог наводи да је криминална група имала циљ вршење кривичних дела изнуда - зеленаштво, недозвољено држање оружја, продаја дроге, омогућавање уживања опојне дроге, давање мита, тешко дело против опште сигурности, прање новца.

"Не знам Бога ми шта све имам, имам доста" - овако је Кашћелан на почетку суђења одговарао на питања судије Јовића.

Дајући податке о себи, Кашћелан је казао да је завршио средњу школу и да је средњег имовног стања, а изјашњавајући се на наводе оптужнице кроз смех је казао да је разумео шта му се ставља на терет али да не признаје кривично дело.

"Мени је то смешно. Ма какви извршио дело, то једино луд могу да признам. Само не знам ни шта ми је стављено на терет. Адвокати су ми рекли да не одговарам на питања тужиоца, али нећу да слушам адвокате и одговараћу на питања, казао је он.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кашћелан тврди да се у Прагу лечио

Кашћелан је тада казао да сматра да се без икаквог дела дигла хајка око њега.

"Види, први пут сам у суду дошао без одела. Поштујем закон, да не поштујем не бих поштовао себе. Није људски стављати некоме на терет туђу муку када није крив, додао је Кашћелан.

Овај оптужени је Црној Гори изручен у фебруару ове године, два месеца након што је ухапшен у Прагу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Zozon

10.12.2019. 14:52

Kakva država. Pušta na slobodu šefa mafijaške organizacije jer je platio kauciju. Ovog nema više ni u Kolumbiji.